Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

Rīgā parādījies “partizānu” veloceliņš, kuru uzzīmējuši paši veloaktīvisti

Nesagaidot Rīgas domes atbalstu, veloaktīvisti patvaļīgi uzzīmējuši “partizānu” veloceliņu Biķernieku ielā. Sava darba rezultātus velosipēdistu kustības pārstāvji nodemonstrēja sociālajā tīklā X.

“Biķernieku ielā ierīkota urbāno partizānu (guerilla) velojosla. Atjaunojot asfaltu, Rīgas dome bija ignorējusi pilsētas plānošanas dokumentus un veselo saprātu neieviešot šeit veloinfrostruktūru,” raksta viens  no kustības līderiem Andrejs Urbāns.

Pamatojot savus vārdus, viņš publicējis foto, kurā redzams, kā satiksmes plūsma pielāgojas jaunajam marķējumam, kas ir praktiski neatšķiras no pierastā velojoslu apzīmējuma.

Aktīvisti atzīst, ka veloceliņš nav sanācis pārāk garš, taču tam ir liela simboliska nozīme. Iespējams, to var uztvert kā protestu pret to, ka pašvaldība kavē veloinfrastruktūras izbūvi šajā ceļa posmā.

Iepriekš Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta Veloinfrastruktūras nodaļas vadītāja vietnieks Oto Ozols pastāstīja, ka turpmākās veloinfrastruktūras uzlabošanas ietvaros Rīgā plānots ierīkot velojoslas Biķernieku ielas posmā no Lielvārdes ielas līdz Ulbrokas ielai.

Tomēr ne visi sociālo mediju lietotāji atzinīgi novērtēja šādu patvaļību pilsētas ielās:

“Stulbi. Divu joslu vietā atkal viena, satiksme lēninās, dzinēji strādā ilgāk, vairāk izmešu.”

“Interesanti, vai cienījamie Urbānie Partizāni arī atbildētu, ja šīs pašdarbības dēļ notiktu kāds negadījums?”

“Ceru, ka partizānu atradīs un sodīs par pašvaldības īpašuma bojāšanu. Par sodu varētu labi kalpot piespiedu darbs velojoslas dzēšanā.”

“Vai vandāļus, kas ar patvaļību apdraud satiksmes drošību sauks pie atbildības? Savādāk nesodīti aktīvisti visur sāks zīmēt ko grib,” lietotājs Zaspars vēršas pie pašvaldības policijas.

Rīgas dome jau vairākkārt ir brīdinājusi, ka nesaskaņota horizontālā marķējuma uzklāšana uz ceļa var apdraudēt satiksmes dalībnieku veselību un dzīvību.

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

NEPLP liedz piekļuvi 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem

23/1
Lasīt

Trešdien pūtīs brāzmains vējš un spīdēs saule

23/1
Lasīt