Par kluba mērķiem izteicās “Riga Football Club” akadēmijas direktors Raimonds Laizāns:

“Pirmkārt, tā ir kluba paša iniciatīva, nevis kāda lūgums. Ir cilvēki, kuri pret šo mūsu soli izturas ieturēti, jo domā – kā tas ir, ka par velti tiks nodrošināti apstākļi treniņiem. Jo principā dzīvē nekas par velti nenotiek.

Mums uzdod jautājumu – kāds mums no tā ir izdevīgums, un kāpēc mēs to darām? Galvenais mērķis – izaudzināt pēc iespējas vairāk jaunos futbolistus par profesionāļiem. Bet bez kadru atlases to paveikt ir grūti, tāpēc kluba vadība pieņēma lēmumu atcelt akadēmijas apmācību maksu, lai pavērtos iespējas aizvien plašākam jauniešu lokam nodarboties ar futbolu, no kuriem atlasīt talantīgākos vienam mērķim – profesionālajam sportam, kā arī tie, kuri nekļūs par profesionāliem futbolistiem, būs izgājuši cauri mūsu akadēmijai, būs izglītojušies un veselīgi jaunieši, kas ir ļoti svarīgi sabiedrības interesēs kopumā, un kuri vēlāk tāpat interesēsies par futbolu un sekos tam līdzi, citiem vārdiem sakot - paliks futbola kopienā.”

Laizāns turpināja: “Šobrīd jauniešu vecākiem nereti nākas paskaidrot, ka gluži par velti tas nav – tā ir investīcija nākotnē un svarīgas mūsu sabiedrības sociālās un nodarbinātības problēmas risinājums, kā arī veselīga bērnu un it īpaši jaunatnes dzīvesveida popularizēšana, mēs ceram arī saņemt dotācijas no valsts un pašvaldības, kas palīdzēs uzturēt akadēmiju darbību.

Šobrīd mums ir vairāk nekā 300 audzēkņu, kuriem visiem par velti tiek izsniegtas gan spēļu formas, gan treniņu tērpi, kā arī parādei paredzēts apģērbs. Mēs arī nodrošināsim jaunajiem futbolistiem bezmaksas braucienus uz pasaules labākajiem turnīriem. Bet tā kā tuvākajā laikā notiks jauna atlase, domāju, ka šis skaits pēc tās pārsniegs tūkstoti. Mēs sagaidām, ka sekos audzēkņu skaita pieaugums, vienlaikus mēs tam esam gatavi arī tehniski – infrastruktūra ir pieejama, trenējamies plašā un modernā bāzē.

“Riga FC” pārstāvis arī atklāja: „Viens no mūsu jaunajiem futbolistiem tika uzaicināts uz Spāniju, laba līmeņa klubu. Bet mūsu jaunatnes treneris, Marks Velasko Barels teica, ka viņam būs viegli adaptēties pie jaunajiem apstākļiem un līmeņa. Mēs viņu šeit esam tam gatavojuši un viņš zinās kā reaģēt un neapjuks. Arī pārējie puiši tam būs gatavi. Tā kā pirmos darba augļus var sākt redzēt un ceram uz veiksmīgu turpinājumu nākotnē, cieši darbojoties kopā valsti, piesaistot futbolam pēc iespējas vairāk jauniešu un izveidot Eiropas līmeņa akadēmija, kur vietējiem talantiem augt un attīstīties.”

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Jāatzīmē, ka akadēmijas treneru kolektīva pieredze ir augstākā līmeņa. Iepriekš minētais Marks Velasko ir “UEFA PRO A” kategorijas licencēts treneris ar 10 gadu profesionālā spēlētāja pieredzi. Viņš ir bijis “FC Barcelona” starptautiskās futbola akadēmijas direktors Stambulā un treneris Barselonas “FCBEscola”, Barselonas futbola akadēmijā Ņujorkā un citviet ārzemēs.

Tāpat piesaistīti arī citi ārzemju speciālisti, kā piemēram, no Portugāles akadēmijas “Vitoria”, vārtsargu treneris smēlies pieredzi dažādos Spānijas klubos, no Krievijas piesaistīti Krievijas kausa uzvarētājs un bijušais Krievijas U19 nacionālās izlases treneris. Fiziskās sagatavotības treneris iepriekš strādājis pazīstamajā Ziemeļmaķedonijas klubā “Rabotnicki”, kolektīvā ir arī Kijevas futbola akadēmijas absolvents, ar dažādām vecuma grupām strādā bijušie Latvijas izlases un “Riga FC” spēlētāji, bet akadēmijas vadītājs Raimonds Laizāns 90.tajos gados, spēlējot vārtsarga pozīcijā, aizvadījis 36 spēles Latvijas valstsvienībā.

“Riga Football Club” akadēmijas speciālisti radīs pilnīgi jaunu Baltijas valstu futbola līmeni un paplašinās Rīgas jauno futbolistu profesionālās iespējas. Akadēmijas moto - šodienas talanti ir rītdienas zvaigznes!

Saturs turpināsies pēc reklāmas