Viņš stāstīja, ka, izsludinot konkursu uz amatiem valdē, pašvaldība rūpīgi izstrādāja konkursa nolikumu un prasības kandidātiem. Taču bijis pārsteigums, ka atsaucība no pretendentiem bijusi neliela.

"Valdes nomaiņa nebija pašmērķis," komentējot augusta beigās notikušo valdes atsaukšanu, sacīja Zīmelis.

Viņš pasākuma laikā vairākkārt veltīja kritiku bijušajai valdei, kuras darbība dažādās jomās esot bijusi "bezmērķīga" un "kaitnieciska". "Vārds "Preiļu saimnieks" bija kļuvis par lamuvārdu," apgalvoja izpilddirektors.

Pēc Zīmeļa paustā, Ivars Indriksons, kurš darbojies kā valdes priekšsēdētāja amata pienākumu izpildītājs kopš augusta un tagad amatā apstiprināts pēc konkursa noslēguma, ar nelieliem resursiem ir atrisinājis daudzus jautājumus, kas iepriekš neesot tikuši risināti.

Pats Indriksons atzina, ka pašlaik "Preiļu saimniekam" nav argumentu, lai samazinātu apkures tarifu, jo uzņēmumā vēl nav beidzies audits. Arī Zīmelis sacīja, ka līdz apkures sezonas beigām tarifu nav plānots pārskatīt. Vienlaikus abas amatpersonas vērsa uzmanību, ka iedzīvotājiem jādomā par savu mājokļu energoefektivitātes paaugstināšanu, lai varētu samazināt izdevumus.

Jau ziņots, ka par "Preiļu saimnieka" valdes priekšsēdētāju apstiprināts Indriksons, kurš darbojies kā valdes priekšsēdētāja amata pienākumu izpildītājs kopš augusta. Par uzņēmuma valdes locekli izraudzīta Līga Bruzgule, kura iepriekš strādājusi uzņēmumā par juristi.

Iepriekš, augustā, neilgi pirms apkures sezonas sākuma, no amata atsaukta "Preiļu saimnieka" līdzšinējā valde - valdes priekšsēdētājs Jānis Mūrnieks un valdes loceklis Andris Svarinskis.

Saturs turpināsies pēc reklāmas