Policijā aģentūru LETA informēja, ka viena persona aizturēta par Georga lentes izmantošanu, bet trīs personas aizturētas par nesankcionēto piketēšanu.

Jau vēstīts, ka policisti, tostarp no Speciālo uzdevumu bataljona, izvietojušies Rātslaukumam pieguļošajās ieliņas. Tāpat likumsargi maskās izvietojušies Rātsnama augšējo stāvu telpās un vēro laukumu.

Aģentūra LETA novēroja, ka policija pilnīgi slēgusi piekļuvi Rātslaukumam. Rātslaukuma Daugavas pusē ir pulcējušies aptuveni 50 cilvēki - potenciālie mītiņa dalībnieki un tā pretinieki. Sanākušie savā starpā diskutē par aktuālajām tēmām.

Pie potenciālajiem mītiņotājiem bija ieradušies Rīgas domes Latvijas Krievu savienības (LKS) deputāti. Starp diskutētajiem izskan arī asāki toņi.

Vēlāk policija lika visiem atnākušajiem izklīst.

Pašlaik Rīgas dome lemj par padomju pieminekļa Pārdaugavā nojaukšanu. Lai pretotos šim lēmumam, LKS šodien Rātslaukumā vēlējās rīkot piketu, taču tas netika atļauts. Partija ir sākusi tiesāšanos pret aizliegumu rīkot protesta akciju.

Partijas līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs aģentūrai LETA iepriekš teica, ka mītiņu rīkos tikai tad, ja tiesa to atļaus.

Ņemot vērā pašvaldības atteikumu, LKS izplatījusi sociālajos tīklos aicinājumu šodien nepulcēties Rātslaukumā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Mitrofanovs skaidroja, ka atteikums rīkot mītiņu pamatots ar Valsts drošības dienesta (VDD) slepenu dokumentu, kura saturs viņiem neesot izpausts.

"Mītiņa organizatori informēti par to, ka ir gaidāmas provokācijas, bet, kas tās par provokācijām un kas tās plāno organizēt, mūs neinformēja," piebilda LKS līdzpriekšsēdētājs.

Kā vēstīts, Valsts drošības dienests (VDD) sniedza Rīgas domei negatīvu atzinumu par LKS iecerēto mītiņu piektdien Rātslaukumā.

Iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) norādījusi, ka VDD priekšnieks Normunds Mežviets viņu informējis, ka sniegs Rīgas domei negatīvu atzinumu par potenciālo LKS pasākumu, tāpēc ministre aicinot Rīgas domes izpilddirektoru sekot kompetento iestāžu vērtējumam.

Saturs turpināsies pēc reklāmas