Gājiena sākums paredzēts pie Latvijas Nacionālās operas un baleta. Tas noslēgsies ar ukraiņu mūziķa "Constantine" uzstāšanos un labdarības izsoli "Ukrainas mājā Latvijā", Strūgu ielā 4, Rīgā.

Biedrība "Ukrainas māja Latvijā" aizsāk Pasaules Višivankas dienas svētkus Latvijā ar ukraiņu kopienas gājienu un labdarības akciju "Ne tikai Višivankas diena". Pasākuma rīkotāji norāda, ka gājiena mērķis ir aktualizēt jautājumu par 20 000 ukraiņu bērnu nolaupīšanu un deportēšanu uz Krievijas teritoriju.

"Ukraiņi visā pasaulē atzīmē Višivankas dienu, tērpjoties nacionālā tautastērpā, ar to parādot tā skaistumu, tradīcijas un kultūru, bet tajā pašā laikā pievēršot uzmanību Krievijas mērķim iznīcināt Ukrainas cilvēkus un nacionālo identitāti," uzsver biedrība "Ukrainas māja Latvijā".

Pasaules Višivankas dienas gājiens sāksies pie Latvijas Nacionālās operas un baleta, virzīsies līdz Brīvības piemineklim un noslēgsies "Ukrainas mājā Latvijā". Iecerēts, ka gājienā piedalīsies ukraiņi no Rīgas, Valkas, Ventspils, Rēzeknes un citām Latvijas pilsētām.

Gājiens noslēgsies "Ukrainas mājā Latvijā", kurā ar koncertu uzstāsies ukraiņu mūziķis "Constantine". Visiem dalībniekiem, kuri būs tērpušies nacionālā tautastērpā višivankā, būs iespēja piedalīties labdarības izlozē. Tāpat sabiedrība ir aicināta portālā "Ziedot.lv" veikt ziedojumu drona iegādei 148.artilēristu brigādei, kura patlaban cīnās par okupēto Doneckas apgabalu.

"Ukrainas māja Latvijā" dibināta 2023.gadā ar Ukrainas vēstniecības Latvijā atbalstu. "Ukrainas māja Latvijā" veidots kā ukraiņu kopienas centrs, identitātes, kultūras un mākslas saglabāšanas vieta, kā arī praktiska vieta - centrs, kur saņemt palīdzību ukraiņu bēgļiem.