Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

Notiks Zilbalodža filmas «Straume» pirmizrāde Latvijā

Kinoteātrī "Splendid Palace" šodien notiks režisora Ginta Zilbalodža animācijas filmas "Straume" pirmizrāde Latvijā, aģentūru LETA informēja filmas veidotāju pārstāvis Jānis Gavars.

Zilbaloža animācijas filma "Straume" jau ir tikusi demonstrēta Kannu kinofestivāla konkursa programmā "Īpašais skatiens" kā vienīgā animācijas filma, Ansī animācijas filmu festivālā tā ieguvusi četras balvas, to skaitā žūrijas un skatītāju balvu. Tāpat "Straume" ieguva žūrijas specbalvu un 15 000 Austrālija dolāru naudas balvu 2024.gada Melburnas Starptautiskajā kino festivālā.

Latvijas kino ekspertu komisija ir lēmusi izvirzīt šo filmu kā Latvijas oficiālo pieteikumu ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars" kategorijā "Labākā starptautiskā filma", taču Latvijā filmas pirmizrāde notiks tikai šodien.

Plašākai publikai kinoteātros Latvijā filmu sāks demonstrēt no 29.augusta. Savukārt no šī rudens filmu demonstrēs kinoteātros daudzviet pasaulē, tai skaitā ASV, Kanādā, Vācijā, Spānijā, Itālijā, Dienvidkorejā, Japānā, Austrālijā un citviet, informē Gavars.

Filmas "Straume" radošajā komandā ir režisors, producents, scenārists un mākslinieks Zilbalodis, producents un scenārija līdzautors Matīss Kaža, producenti Rons Diānss un Gregorijs Zalkmans, skaņu režisors Gurvals Koiks-Gallass, galvenais animators Leo Silī-Pelisjē, mūzikas autori Zilbalodis un Rihards Zaļupe, vizuālo efektu mākslinieki Konstantīns Višņevskis un Mārtiņš Upītis.

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

Pašvaldība: NĪN maksājumi Rīgā nākamgad nepieaugs

22/1
Lasīt