Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

“No ciemata nekas nav palicis”: sprādzieni munīcijas noliktavās Tveras apgabalā (VIDEO)

Pēc gubernatora Igora Rudeņa teiktā, pieņemts lēmums daļēji evakuēt iedzīvotājus no teritorijas Toropecā, kur darbojas pretgaisa aizsardzības sistēma un tiek lokalizēts ugunsgrēks. Kā ziņo plašsaziņas līdzekļi, dronu uzlidojuma rezultātā cietusi munīcijas noliktava.

Saistībā ar bezpilota lidaparātu uzbrukumu Tveras apgabalā tiks veikta daļēja iedzīvotāju evakuācija. Par to trešdien, 18. septembrī, ziņoja telegrammas kanāls “Pool69”, kurā publicēti reģiona gubernatora Igora Rudeņa galvenie lēmumi.

Pēc viņa teiktā, Tveras apgabala rietumos esošajā Toropecā, pretgaisa aizsardzības spēkiem atvairot dronu uzbrukumu, krītošu atlūzu rezultātā izcēlies ugunsgrēks, kā rezultātā gubernators nolēmis veikt “daļēju iedzīvotāju evakuāciju”.

Telegram kanāls Astra, atsaucoties uz vietējiem iedzīvotājiem, raksta, ka uzbrukuma mērķis ir munīcijas noliktava. Spriežot pēc kanālā publicētā video, militārajā objektā noticis spēcīgs sprādziens, ka rezultātā detonējušas noliktava esošās bumbas. Kā norāda Astra, Toropecā ir dislocētas militārā daļa Nr. 54169, kurai bezpilota lidaparāti uzbrukuši jau divreiz – šā gada maijā un jūnijā.

Toropecas iedzīvotāji tiek “steidzami” evakuēti uz blakus esošo pilsētu Zapadnaja Dvina, ziņo vietējās varas iestādes. Ugunsgrēka dēļ nav iespējams veikt iedzīvotāju evakuāciju no ciemata Cikarevo, kas atrodas Kudinskoje ezera krastā netālu no militārā objekta, raksta Astra. Telegram kanāls citē kādas iedzīvotājas ziņu, kura teikts, ka “no ciemata nekas pāri nav palicis”, iedzīvotāju evakuācija iespējama tikai pa ūdeni, bet uz visiem nepietiek laivu.

Uzbrukumi Krievijas reģioniem

Naktī tika ziņots par dronu uzbrukumiem piecos Krievijas reģionos. Tā Kurskas apgabalā, pēc gubernatora pienākumu izpildītāja Alekseja Smirnova teiktā, naktī tika notriekti 27 UBS droni un divas ukraiņu raķetes. Brjanskas apgabala gubernators Aleksandrs Bogomazs ziņoja par 14 bezpilota lidaparātu iznīcināšanu virs apgabala teritorijas.

Smoļenskas apgabala vadītājs Vasilijs Anohins ziņoja, ka pretgaisa aizsardzības un radioelektroniskās karadarbības sistēmu spēkiem atvairīti septiņi droni Jeļņas un Roslavļas pilsētās, bet vēl divi notriekti Duhovščinas un Vjazemskas rajonā. Saskaņā ar Orlas un Tulas apgabala iestāžu sniegto informāciju tur tika iznīcināts pa vienam bezpilota lidaparātam.

FOTO ekrānšāviņš no video no Telegram

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

NEPLP liedz piekļuvi 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem

23/1
Lasīt

Trešdien pūtīs brāzmains vējš un spīdēs saule

23/1
Lasīt