Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

Neilgi pēc pacelšanās pilots zaudē samaņu: lidsabiedrības KLM reiss varēja beigties ar traģēdiju

Aviokatastrofu izmeklēšanas nodaļas (AAIU) ziņojumā atklāts, ka KLM reiss no Dublinas uz Amsterdamu piedzīvoja nopietnu incidentu. Trīs minūtes pēc pacelšanās, pilots – 35 gadus vecs vīrietis – pēkšņi sajutās slikti un zaudēja samaņu, vēsta izdevums The Sun.

Aviokatastrofu izmeklēšanas vienības (AAIU) ziņojumā teikts, ka KLM reisā no Dublinas uz Amsterdamu noticis nopietns incidents, kas varēja beigties ar katastrofu. Trīs minūtes pēc pacelšanās 35 gadus vecais pilots pēkšņi zaudēja samaņu, ziņo izdevums The Sun. Pasažieri tika informēti par nepieciešamību atgriezties Dublinā.

Tomēr ar to nepatikšanas, kuru sekas varēja būt ļoti bēdīgas, nebeidzās: nolaišanās laikā gaisa kuģis sadūrās ar putnu baru, saņemot spēcīgu triecienu lidmašīnas priekšgala kreisajā pusē.

Neraugoties uz šo incidentu, lidmašīna veiksmīgi nolaidās, un ātrās palīdzības brigāde, kas jau gaidīja lidostā, nekavējoties sniedza pilotam nepieciešamo palīdzību. AAIU norāda, ka šis negadījums bijis īpaši nopietns, jo tas notika lidojuma kritiskajā fāzē, kura pilotiem ir liela slodze, bet autopilota izmantošana nav iespējama.  

Iespējamo traģēdiju izdevās novērst, pateicoties apkalpes operatīvajai rīcībai. Izmeklēšanā arī tika atzīmēts, ka lidmašīnā esot bijusi tikai divi salona apkalpes locekļi.

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

NEPLP liedz piekļuvi 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem

23/1
Lasīt

Trešdien pūtīs brāzmains vējš un spīdēs saule

23/1
Lasīt