14. jūlijā Transporta un sakaru institūts (TSI) aicina uz Atvērto durvju dienu. Pasākumā varēsi uzzināt visas interesējošas detaļas par uzņemšanu 2022./2023. studiju gadam, kas jau rit pilnā sparā! Studiju programmu jaunumi, budžeta vietas un granti no darba devējiem, ekskursija pa aizraujošām TSI laboratorijām – tas viss tevi gaida.

TSI komanda gaidīs tevi uz Atvērto durvju dienu ceturtdien, 14. jūlijā, plkst. 16.00, TSI telpās Rīgā, Lomonosova ielā 1. Izrunāsim visus tevi interesējošus jautājumus, dosimies ekskursijā pa TSI, kur redzēsi savu topošo studiju vidi, Robotikas, elektronikas un telekomunikācijas centru, unikālas aviācijas laboratorijas, kur studenti gūst praktisko pieredzi, kā arī mūsu bibliotēku, kas e-vidē pieejama 24/7. Reģistrējies dalībai TSI mājaslapā, jo vietu skaits ir ierobežots.

Topošajiem bakalauriem noteikti vērts zināt, ka TSI profesionālā bakalaura studiju programma “Transporta un biznesa loģistika” ieņem 1. vietu starp Latvijas augstskolām transporta pakalpojumu jomā. Tas tika atspoguļots “Skolu un studiju TOP 2022”, ko apkopojusi Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) un karjeras portāls Prakse.lv. Topu izveidoja aptaujājot tūkstošiem Latvijas uzņēmumu pārstāvju, kuri norādīja, kurās augstskolās un kādās studiju programmās tiek apmācīti labākie speciālisti. Ar septembri programma “Transporta un biznesa loģistika” kļūs vēl labāka, jo tajā būs pieejams arī dubultais diploms – gan no TSI, gan no Nīderlandes HZ universitātes. Pirmos divus ar pusi studiju gadus studenti mācīsies Rīgā, bet tad veselu gadu studijas noritēs Nīderlandē.

“Skolu un studiju TOP 2022” sarakstā TSI bakalaura studiju programma “Datorzinātnes” ierindojusies 3. vietā starp Latvijas augstskolām datorzinātņu jomā (1. vietā starp privātajām augstskolām). Par programmas kvalitāti liecina arī tas, ka šogad divi starptautiski uzņēmumi ir gatavi pilnībā apmaksāt studijas šajā programmā perspektīvākajiem studentiem: kompānijas “Clarity Labs” un “birkle IT” (speciāls grants meitenēm).

Vēl viena TSI programma, kur talantīgākajiem un motīvētākajiem jauniešiem ir iespēja studēt ar darba devēja stipendijām, izmantojot uzņēmuma “Robologic GmbH” grantu -tā ir profesionālā bakalaura studiju programma “Robotika”. Pieteikšanās grantiem, ko piedāvā TSI biznesa partneri, ir atvērta vēl tikai līdz 18. jūlijam, tāpēc piesakies jau šodien!

Ja sapņo par aviāciju, ņem vērā, ka viena no populārākajām TSI bakalaura studiju programmām “Avioinženierija” nupat tika akreditēta uz maksimālo termiņu – 6 gadiem, t.i. līdz 2028. gada  jūnijam. Programmā gatavo gaisa kuģu tehniskās apkopes speciālistus divās specializācijās – “Mehānika” un “Avionika”.

Ir lieliskas ziņas arī topošajiem maģistriem – tagad TSI darbojas divas maģistra dubultā diploma studiju programmas, kas izstrādātas sadarbībā ar Rietumanglijas universitāti (UWE Bristol): “Datorzinātnes: datu analītika un mākslīgais intelekts” un “Aviācijas vadība”! Ja tev ir iepriekšējā pieredze attiecīgajā jomā, studijas un diplomdarba izstrāde šajās programmās aizņems tikai pusotru gadu parastu divu gadu vietā. Maģistra grāds ir patiešām vērtīga investīcija savā nākotnē. Latvijas Izglītības un zinātnes ministrijas apkopotā informācija liecina, ka inženierzinātņu maģistri un doktori var nopelnīt pat līdz 147% virs vidējās algas valstī. TSI, savukārt, ir priekšgalā augstskolu ranžējumā pēc maģistra līmeņa absolventu ienākumiem.

Svarīgi pieminēt, ka TSI darbojas tik plaša lojalitātes programma, ka gandrīz puse esošo TSI studentu izmanto kādu no atlaižu veidiem. Augstskola piemēro atlaides tiem, kas labi mācās un aktīvi iesaistās studentu dzīvē, daudzbērnu ģimeņu locekļiem, partneriestāžu darbiniekiem un absolventiem un citos gadījumos.

Pieteikties jebkurai no 18 TSI bakalaura, maģistra vai doktora studiju programmām var gan klātienē, gan attālināti speciāli izstrādātajā uzņemšanas portālā admisson.tsi.lv. Platforma nodrošina ātru un vienkāršu iestāšanās procesu, kā arī pilnu reflektantu datu drošību.

Uz tikšanos TSI!

Transporta un sakaru institūts (TSI) ir privāta augstskola, kas jau vairāk kā 20 gadu garumā gatavo pieprasītus speciālistus. TSI piedāvā inženierzinātņu novirzienu studiju programmas tādās jomās kā transports un loģistika, aviācija, robotika un elektronika, datorzinātnes un datortīkli, uzņēmējdarbība un vadība. Studiju programmas apgūstamas angļu un latviešu valodās.