Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane, šodien valsts pirmā persona piedalījās Latvijas Okupācijas muzeja kompleksa atklāšanā, uzsverot, ka muzejs un līdz ar to stāsts par okupācijas vēsturi Latvijā, ieskaitot četrus nacistu okupācijas gadus un 46 gadus ilgušo padomju okupāciju, turpmāk atradīsies modernās ēkās Vecrīgas sirdī.

Prezidents uzsvēra, ka muzeja vieta ir viegli atrodama, pieejama, un tai nav iespējams paiet garām. Pēc Levita paustā, tā ar savu esību uzturēs spēkā jautājumus par okupācijas laiku Latvijā, izglītos sabiedrību, atspēkos mītus un apmelojumus, nostiprinās latviešu nācijas vēsturisko atmiņu.

"Pilnveidots un spēcināts Latvijas Okupācijas muzejs ir valstiska līmeņa apliecinājums tam, ka Latvijas 20.gadsimta vēsture mums patiesi ir svarīga. Svarīga tādēļ, lai mēs izprastu Latviju 21.gadsimtā. Tādējādi mēs atdodam daļu parāda tām paaudzēm, kas uz saviem pleciem iznesa okupāciju laika traģismu un smagumu, spējot saglabāt dzīvu Latvijas ideju un latviešu nācijas valstsgribu," pauda prezidents.

Foto: prezidenta kanceleja