Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

Latvijas Nacionālajā teātrī būs skatāms sezonas atklāšanas jauniestudējums «Cilvēki laivās»

No 12.septembra būs skatāms Latvijas Nacionālā teātra 106. sezonas atklāšanas jauniestudējums "Cilvēki laivās", aģentūru LETA informēja teātra pārstāve Baiba Tilhena.

Izrāde iestudēta Ineses Mičules režijā un tapusi pēc Alberta Bela romāna.

Bela romāns "Cilvēki laivās" ir viens no ievērojamākajiem darbiem latviešu literatūrā, kas iezīmē nacionālās pašapziņas pieaugumu un vēsturiskās atmiņas atgriešanos.

Romāna iestudēšana teātrī bijis sen lolots notikums. Kā informēja Tilhena, autors pats pagājušā gada rudenī uzticēja darba iestudēšanu Latvijas Nacionālajam teātrim un bija gandarīts par teātra piesaistīto radošo komandu Mičules vadībā, tomēr viņš nesagaidīja pirmizrādi, tāpēc izrāde tiks veltīta viņa piemiņai.

Romāna un izrādes darbība norit 19.gadsimta vidū Kuršu kāpā, un, lai arī Bela romāns izdots 1987.gadā, tajā iekļautie simboli un tēmas ir bijušas aktuālas gan tolaik, gan šobrīd, mudinot uzturēt nacionālās kultūras un valodas vērtību, norāda izrādes režisore.

Mičules režija pēdējo sezonu laikā novērtēta kā īpaši nozīmīga, spilgta un novatoriska - 2024.gadā viņa kļuvusi par Teātra dienas izcilības balvas laureāti, saņemot Eduarda Smiļģa balvu.

Izrādes "Cilvēki laivās" lomās būs Uldis Anže, Marija Bērziņa, Normunds Laizāns, Dace Bonāte, Egils Melbārdis un citi.

Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

Pašvaldība: NĪN maksājumi Rīgā nākamgad nepieaugs

22/1
Lasīt