Noslēpums ir vienkāršs − korejietes sejas skaistumkopšanu uzskata par ikdienas rituālu, kas prasa laiku un regularitāti. Ne velti Korejas kosmētika no gada gadā ieņem arvien lielāku vietu Eiropas tirgū. Sākotnēji milzu popularitāti guva tās daudzfunkcionālais tonālais krēms BB-krēms, kas sacēla furoru kosmetologu vidū visā pasaulē.

Tomēr korejietes priekšroku dod nevis dekoratīvajai kosmētikai, bet gan ādas kopšanas līdzekļiem. Tā vietā, lai ar tonālo krēmu slēptu nepilnības, Korejā izvēlas ādas kopšanas līdzekļus, kas problēmu var novērst vai vispār to nepieļaut. Kamēr lielākā daļa sieviešu pasaulē iztiek ar viena veida mitrinošu krēmu, korejietes lieto līdz desmit dažādu ādas kopšanas līdzekļu ik dienu. Liela nozīme ir arī lietošanas secībai. Tas viss ir rūpīgi pārdomāts, un katrai darbībai ir konkrēts mērķis: ādas sagatavošana, apstrāde, mitrināšana un aizsardzība. Visizplatītākā ir 10 posmu procedūra.

1. Dziļā tīrīšana. Viena no Āzijas tehnoloģiju kompetencēm ir divpakāpju ādas attīrīšanas metode. Skropstu tuša uz silikona bāzes, lūpu krāsas uz eļļas bāzes, matēti tonālie krēmi... Lai to visu nomazgātu no sejas, korejietes izmanto hidrofilo eļļu. Tā ir vislabākais ādas tīrīšanas līdzeklis, lai no sejas noņemtu meikapu (jo īpaši BB-krēmus, CC-krēmus un saules aizsargkrēmus), ādas taukus un baktērijas. Hidrofilā eļļa saudzīgi un maigi notīra pat visnoturīgāko meikapu. Zinātniskais pamatojums ir vienkāršs – uz eļļu iedarbojas tikai eļļa.

2. Mazgāšana ar attīrošām putām vai želeju ir otrais solis. Korejietes uzskata, ka divkārša tīrīšana ir pamats veselīgai, mirdzošai ādai bez pūtītēm. Turklāt putas attīra poras un likvidē hidrofilās eļļu pārpalikumus. Attīrošās putas ir pieejamas gela vai krēma veidā (izvēlieties tekstūru, ņemot vērā sejas ādas vajadzības, piemēram, lai cīnītos pret pūtītēm, pelēcīgumu vai atjaunotu tvirtumu).

3. Pīlings. Korejietēm ir īpaša attieksme pret ādas atjaunošanas procedūrām. Mājas pīlinga līdzekļi tiek uzskatīti par vienu no populārākajiem Korejas kosmētikas produktiem, tie palīdz atbrīvoties no ragveida kārtiņas, uzlabo ādas reljefu, turgoru un sekmē intensīvāku to ādas kopšanas līdzekļu iedarbību, kurus nemazgā nost. Pīlinga veidi var būt šādi: ar sūkli uzklājamie pīlingi, ritināmie pīlingi, skābju pīlingi, pūderi ar enzīmiem un izsmidzināmās (splash) maskas. Pīlingu jeb ādas lobīšanu ir nepieciešams veikt 2−3 reizes nedēļā pēc dziļās divpakāpju ādas tīrīšanas.

4. Toniks sejai. Korejietes ievēro «trīs sekunžu likumu»: lai āda nezaudētu mitrumu, tā pēc sejas tīrīšanas ir pēc iespējas ātrāk jāsamitrina. Korejā toniku uzskata par ātro palīdzību dehidrētai ādai pēc mazgāšanas ar cietu krāna ūdeni.

5. Koncentrāts (serums, ampula, esence). Koncentrāts atrisina daudzas ādas problēmas, jo tas iekļūst ādas dziļākajos slāņos, dziļi mitrina un uzlabo ādas struktūru. Tas satur lielu daudzumu aktīvo sastāvdaļu un tādēļ ir izmantojams ļoti ekonomiski. Lai ar serumu pārklātu visu seju, ir nepieciešami tikai daži pilieni.

6. Sejas maska. Tā ir lielisks līdzeklis, kas spēj ietekmēt ādu jau 15−20 minūtēs. Regulāri lietojot, palīdz atrisināt noteiktas problēmas. Visām maskām ir īpaši izteikta iedarbība, un tās var pārveidot ādu pavisam īsā laikā.

7. Patči acīm ir speciāli gela uzliktņi. Tie, cieši pieguļot, reaģē uz ādas temperatūru un «transportē» dziļāk epidermā tajos koncentrētos labvēlīgos komponentus, tādēļ tie labāk iedarbojas. Patči izlīdzina grumbas ap acīm, likvidē maisiņus un tumšos lokus.

8. Krēms ādai ap acīm. Korejietes uzskata: jo ātrāk sāk rūpēties par delikāto zonu ap acīm, jo labāk. Korejas krēmi šajā maigajā ādā izlīdzina mīmikas grumbiņas, spēj nekavējoties «dzēst» noguruma pazīmes un piešķirt skatienam svaigumu un mirdzumu.

9. Sejas krēms. Neviena korejiete nevar iztikt bez šī svarīgā posma. Āda miega laikā atjaunojas, krēms vai nakts maska tai palīdz to darīt intensīvāk.

10. Saules aizsargkrēms. Savukārt pēdējais posms un ikvienas korejiešu sievietes noslēpums, kā ādu uzturēt veselīgu, jaunu, gludu, tvirtu un vienmērīgā tonī, ir saules aizsargkrēms. Neviena meitene Āzijā neiztiek bez šī posma, tāpēc nav nejaušība, ka 50 gadu vecumā viņa izskatās 20 gadus veca. Tas viss ir saistīts ar ādas aizsardzību no viskaitīgākā faktora − ultravioletā starojuma.

Korejietes par ādu rūpējas no rītiem un vakaros. Iepriekš aprakstītā shēma atbilst vakara rituālam. Rīta aprūpe ietver tīrīšanu un mitrināšanu, bet neietver hidrofilās eļļas lietošanu – pēc piecelšanās pietiek nomazgāties ar putām. Visbeidzot korejietes uzklāj vieglu krēmu vai aprobežojas tikai ar emulsiju (tā ir vēl vieglākas tekstūras krēms). Un atcerieties − maksimālu efektu var sasniegt, ik dienas ievērojot visus sejas kopšanas rituāla posmus.

Ja vēlaties izmēģināt Korejas sistēmu savas ādas kopšanai, lūk, lielisks tiešsaistes veikals, kurā varat iegādāties visus korejiešu brīnumlīdzekļus vienuviet YOKO.lv. Pievērsiet uzmanību jaunumiem, kas ir parādījušies:

mitrinošs tonālais krēms ar kolagēnu Enough Collagen Moisture Foundation SPF15 ādas tvirtuma un elastības palielināšanai,

BB-krēms, kas noslēpj ādas nepilnības un vienlaikus tai piešķir skaistu, veselīgu izskatu − Missha bb krēms,

kompleksie matu kopšanas līdzekļi, konkrēti − korejiešu matu maskas.

Korejas kosmētika atšķiras no citiem zīmoliem ar dabisku sastāvu un tādējādi ar drošību. Tieši tādēļ šīs kosmētikas lietošana minimalizē alerģijas veidošanās risku. Pat visvienkāršāko krēmu ražošanā tiek izmantotas tikai dabīgas sastāvdaļas!