Minētajā laika periodā policijā par dažādiem pārkāpumiem kopumā sākti teju 5000 administratīvā pārkāpuma procesi.

Joprojām likumsargi katru pārkāpumu vērtē - mērķis aizvien nav sodīt, bet gan skaidrot noteiktos ierobežojumus un novērst to atkārtotību. Kopumā ārkārtējās situācijas laikā likumsargi ir devuši aptuveni 14 000 preventīvus norādījumus.

Likumsargi ikdienā veic epidemioloģisko drošības pasākumu kontroli sabiedriskajā transportā, ēdināšanas, skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanas vietās, tūrismu mītnēs, tirdzniecības vietās un citās sabiedriskās vietās.

No ārkārtējās situācijas sākuma likumsargi kopumā pārbaudījuši 2243 skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanas vietas, kur kopumā sākts 21 administratīvā pārkāpuma process un dotas 80 preventīvas norādes.

Tāpat ikdienā tiek uzraudzīts visa veida sabiedriskais transports, pievēršot uzmanību, vai tajā tiek ievērotas noteiktās drošības prasības, īpaši pareiza sejas masku lietošana. Konkrētajā laika posmā likumsargi pārbaudījuši 14 791 sabiedriskā transporta līdzekli, kur 454 gadījumos tika sākti administratīvā pārkāpuma procesi, bet vairumā gadījumu - 3496 reizes - dotas preventīvas norāde.

Valsts policija veic pārbaudes arī tirdzniecības vietās - ārkārtējās situācijas laikā veikti aptuveni 30 000 pārbaužu, kurās kopumā sākti 709 administratīvā pārkāpuma procesi un doti 4039 preventīvi norādījumi. Tāpat deviņos gadījumos pieņemts lēmums par tirdzniecības vietu slēgšanu.

Tāpat tiek veiktas pārbaudes arī ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietās, kopumā pārbaudīta 4741 ēdināšanas vieta, 68 gadījumos sākti administratīvā pārkāpuma procesi, bet 199 gadījumos doti preventīvi norādījumi.

"Šobrīd mēs dzīvojam dinamiskā vidē, kur arī drošības prasības regulāri tiek pielāgotas un mainās atkarībā no situācijas. Saprotams, ka ne visi momentāni var noreaģēt, tajā skaitā arī pakalpojumu sniedzēji. Bet, lai izvairītos no interpretācijās noteikumu, tie regulāri tiek precizēti," norādīja policijā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Jau ziņots, ka Covid-19 dēļ noteiktā ārkārtējā situācija valstī pagarināta līdz 28.februārim.