Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

Kijeva atbild uz Polijas ārlietu ministra ideju par referendumu Krimā

Ukrainas teritoriālā vienotība nevar būt kompromisa objekts, ir paziņojusi Ukrainas Ārlietu ministrija. Iepriekš Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis rosināja rīkot referendumu par Krimas statusu, nododot to ANO mandātam.


Ukrainas Ārlietu ministrija ir paziņojusi, ka kompromisi attiecībā uz Krimas teritoriālo statusu nav pieļaujami, ceturtdien, 19. septembrī, vēsta izdevums “European Pravda”. Paziņojums tika publicēts pēc tam, kad Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis ierosināja rīkot referendumu par pussalu, nododot to ANO mandātam.

Ukrainas ministrija uzsvēra, ka Ukrainas teritoriālā vienotība “nekad nav bijusi un nevar būt diskusiju vai kompromisu objekts”. “Krima ir Eiropas drošības arhitektūras smaguma centrs. Tās pilnvērtīga atjaunošana ir iespējama tikai pēc visas Ukrainas teritorijas, tostarp Ukrainas pussalas, pilnīgas deokupācijas,” uzsvērts ministrijas paziņojumā. Ārlietu ministrija pauda cerību uz atbalstu, lai piespiestu Krieviju izvest savu karaspēku no Krimas un sauktu to pie atbildības par tās noziegumiem.

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

NEPLP liedz piekļuvi 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem

23/1
Lasīt

Trešdien pūtīs brāzmains vējš un spīdēs saule

23/1
Lasīt