Viņš pauda, ka pašlaik tiek plānots, ka katlu māja savu darbību varētu sākt 2023.gada nogalē.

Iepirkums katlu mājas būvniecībai izsludināts šī gada sākumā. Katlu mājā paredzēts uzstādīt iekārtas ar augstu efektivitātes un automatizācijas pakāpi, tajā siltuma ražošanai izmantos Latvijas izejmateriālu - meža koksnes šķeldu.

Plānotās katlu mājas siltuma jauda būs 48 megavati (MW). Katlumāja paredzēta Daugavas labā krasta siltumapgādes nodrošināšanai.

Skrodelis skaidro, ka, ņemot vērā esošo ģeopolitisko situāciju un tās izraisītās sekas energoresursu tirgū, tostarp, to, ka joprojām tiek piemērotas plaša spektra starptautiskās sankcijas, kas regulāri tiek papildinātas, tādējādi būtiski ietekmējot preču piegādes procesu ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā ir vajadzība pēc jaunām ar atjaunojamo energoresursu (šķeldu) darbināmas katlu mājas, kas samazinātu nepieciešamību centralizētās siltumenerģijas pakalpojuma nodrošināšanai izmantot fosilo kurināmo dabasgāzi.

Kā ziņots, ka pagājušajā gadā Rīgas domes koalīcijā nebija vienprātības par šī katlu mājas būvniecību. Pērn maijā "Konservatīvie" (toalik Jaunā konservatīvā partija) deputāti aicināja "Rīgas BioEnerģijas" īpašnieka - "Rīgas siltuma" - kapitāldaļu turētāju pārstāvjus aktīvi rīkoties, lai atliktu katlumājas Rencēnu ielā būvniecību, kamēr Rīgas domē nav izstrādāta un apstiprināta Rīgas siltumapgādes attīstības koncepcija.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Rīgas BioEnerģija" reģistrēta 2015.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 12,9 miljoni eiro. Uzņēmums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2020.gada 1.oktobra līdz 2021.gada 30.septembrim, strādāja ar 8,574 miljonu eiro apgrozījumu un 1,692 miljonu eiro peļņu. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir "Rīgas siltums".