Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

Kāpēc tad bija jājautā? Pieminekļu padome ir neizpratnē: politiķi ignorē visas tās rekomendācijas

Rīgas domes Pieminekļu padomes eksperti ir neizpratnē: kāpēc viņiem tika lūgts viedoklis par pieminekļu demontāžu galvaspilsētā, ja politiķi ignorē tās slēdzienu? Padome vairākkārtīgi ir noraidījusi priekšlikumus par pieminekļu nojaukšanu, tomēr šie jautājumi joprojām ir galvaspilsētas pašvaldības deputātu darba kārtībā.

Rīgas domes Pieminekļu padomes locekļi ir vērsušies pie Rīgas domes deputātiem ar atklātu vēstuli un lūgumu paskaidrot, kāpēc viņu ieteikumi tiek ignorēti:

“Mēs, Rīgas domes Pieminekļu padomes eksperti, Gļebs Panteļejevs, Guntis Zemītis, Mārtiņš Mintaurs un Inese Baranovska, izsakām savu neizpratni, kādēļ neraugoties uz Pieminekļu padomes vairākiem balsojumiem pret demontāžu, Rīgas domes 16.10.2024. sēdes darba kārtībā tomēr ir iekļauti šādi jautājumi:

Par Mihaela Andreasa Barklaja de Tolli bronzas skulptūras demontāža.

Par Mihaela Andreasa Barklaja de Tolli skulptūras postamenta demontāžu.

Par pieminekļa Andrejam Upītim demontāžu un transfomēšanu.

Par pieminekļa Sudrabam Edžum pārvietošanu.

Par pieminekļa 1701. gadā kritušiem krievu karavīriem Lucavsalā demontāžu.

Pieminekļu padome ir pēc Rīgas domes iniciatīvas izveidota padomdevēja institūcija, kurā līdztekus Rīgas domes deputātiem darbojas dažādu mākslas, vēstures, filoloģijas un citu nozaru eksperti ar mērķi sniegt profesionālas rekomendācijas. Vēlamies vērst uzmanību, ka visus iepriekšminētos jautājumu Pieminekļu padome ir izskatījusi vairākās sēdēs, un šie priekšlikumi tika noraidīti atklātā balsojumā, kurā piedalījās kā Rīgas domes deputāti, tā arī uzaicinātie Pieminekļu padomes eksperti.

Lūdzam rast skaidrojumu, kāpēc Rīgas dome neņem vērā Pieminekļu padomes rekomendācijas, par ko liecina darba kārtība 16. oktobra sēdei.”

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

Pašvaldība: NĪN maksājumi Rīgā nākamgad nepieaugs

22/1
Lasīt