ES mājā pavēstīja, ka 27.septembrī no plkst.15 līdz 19 paralēli divās telpās notiks piecas valodu meistarklases. Gētes institūta Rīgā vācu valodas skolotāja un Vācijas-Baltijas jaunatnes fonda pārstāve Latvijā Rozīte Katrīna Spīča iepazīstinās ar vācu valodu, savukārt spāņu kultūras centra "Seneca" direktors Havjers Fernandess Kruzs - ar spāņu valodu.

Itāļu valodu būs iespējams iepazīt kopā ar itāļu-latviešu burvju mākslinieku Danti Pecolli, kurš itāļu valodu bagātinās ar iluzionisma elementiem. Savukārt ungāru valodas meistarklase notiks filoloģes Ilgas Sebokas vadībā, bet ar franču valodu iepazīstinās skolotāja Elīna Auzāne no Francijas institūta Latvijā.

ES mājā atzīmēja, ka vietu skaits radošajās darbnīcās ir ierobežots, tāpēc interesenti ir aicināti reģistrēties līdz 23.septembrim.

Ņemot vērā Ministru kabineta noteiktos ierobežojumus, pasākumi ES mājā notiek drošajā līmenī. Drošais līmenis paredz pulcēšanos un pasākumus tikai vakcinētiem un pārslimojušiem cilvēkiem. Publiskā pasākumā nav jālieto maskas, nevajag ieturēt distanci, nav laika un apmeklētāju skaita ierobežojuma.