27. jūlijs plkst. 20.00 – Jūrmalas festivāla atklāšana. Raimonds Pauls. 4.vilnis

2021. gada Jūrmalas festivāls tiks atklāts ar Raimonda Paula mūzikas programmu un krāšņu solistu parādi, kas būs veltīta Maestro 85. gadu jubilejai. Klausītājiem būs ekskluzīva iespēja vienā koncertā dzirdēt šī brīža izcilākos latviešu estrādes mūziķus – jaudīgos un daudzpusīgos dziedātājus – Intaru Busuli, Daumantu Kalniņu, Zigfrīdu Muktupāvelu, neatkārtojamās Maestro skatuves mūzas Laimu Vaikuli, Anci Krauzi, Dināru Rudāni, spēcīgo balsu īpašnieces Aiju Vītoliņu, Agnesi Rakovsku, grupu “Credo”, Latvijas Radio bigbendu un citus māksliniekus.

29. jūlijs plkst. 20.00 – Jūrmalas festivāls. Aleksandrs Antoņenko, Zanda Švēde, LNSO, Andris Poga

Gustava Mālera monumentālo opusu “Dziesmu par zemi” Leonards Bernsteins dēvēja par Mālera izcilāko simfoniju. Apjomīgā apcere diviem solistiem un orķestriem sešās daļās par dzīves īsuma un mirstīguma nenovēršamību saviļņojošajā finālā aizved mūs pie mūžības vārtiem tā, kā to spēj vienīgi cilvēces dižākie mākslas sasniegumi. Šī izcilā skaņdarba solisti būs starptautiski atzītais latviešu mecosoprāns, Frankfurtes operas soliste Zanda Švēde un pasaulslavenais Latvijas tenors Aleksandrs Antoņenko, kurš izdziedājis vairāk nekā 30 lomas pasaules prestižākajos operteātros. Pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra diriģenta pults stāsies tā galvenais diriģents Andris Poga.

30. jūlijs plkst. 7.00 – Jūrmalas festivāls. Saullēkta koncerts Dzintaru pludmalē.

Par tradīciju Jūrmalas festivālā kļuvis pasaulslavenās ērģelnieces Ivetas Apkalnas saullēkta koncerts jūras krastā. Neparastais notikums divus gadus pēc kārtas Dzintaru pludmalē pulcēja simtiem klausītāju un sarūpēja neizmirstamu mūzikas klausīšanās pieredzi, dabas skaņām saplūstot ar karaliskajām ērģeļu stabulēm un Ivetas Apkalnas brīnišķīgo ērģeļspēli. Šajā koncertā, saules pielietajā Dzintaru pludmalē, izskanēs Johana Sebastiāna Baha mūzikas majestātiskais pārlaicīgums un amerikāņu minimālista Filipa Glāsa skaņdarbi, kuros pulsē dzīvības enerģija un laika bezgalīgums. Ieeja koncertā bez maksas.

Hamburgas Elbas Filharmonijas Goda ērģelniece Iveta Apkalna ir slavena ar to, ka ar savu personību spējusi paplašināt ērgeļmūzikas horizontus. To pierāda arī saņemtās balvas – Iveta ir pirmā godalgotā ērģelniece, kas saņēmusi “Grammy” analogu klasiskajā mūzikā, prestižo “ECHO Klassik” kā labākā atskaņotājmāksliniece, tāpat viņas kontā ir sadarbības ar mūslaiku izcilākajiem komponistiem, diriģentiem un jau 15 izdoti albumi CD un DVD formātos.

30. jūlijs plkst. 20.00 – Jūrmalas festivāls. Ksenijas Sidorovas solokoncerts

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Dzintaru koncertzāles atjaunotajā vēsturiskajā mazajā zālē uz solokoncertu aicinās publikas iemīļotā un starptautiski atzītā akordeoniste Ksenija Sidorova. Par “akordeona princesi” dēvētā mūziķe ar savu meistarību un personības šarmu ir kļuvusi par šā instrumenta vēstnesi pasaulē. Viņas izpildījums sniedzas pāri žanra robežām un ar atzinību tiek uzņemts pasaules ievērojamākajās koncertzālēs. Jūrmalas festivālā virtuozā akordeoniste priecēs klausītājus ar skaņdarbiem no savu iemīļotāko komponistu daiļrades.

31. jūlijs plkst. 20.00 – Jūrmalas festivāls. Dzimuši Latvijā.

Turpinot Latvijas simtgadē iedibināto tradīciju, “Jūrmalas festivālā” tiksimies ar izciliem Latvijā dzimušiem mūziķiem, kuri ieguvuši plašu starptautisku atzinību – pasaulslaveno tenoru Aleksandru Antoņenko, akordeonisti Kseniju Sidorovu, operdziedātāju Lauru Grecku, vijolnieku Daniilu Bulajevu, pianisti Agnesi Egliņu,  un sitaminstrumentālistu Guntaru Freibergu. Viņiem uz Dzintaru koncertzāles lielās skatuves pievienosies jaunie Latvijas talanti un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris. Koncerta diriģents – starptautiski atzītais Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs Ainārs Rubiķis.

Saturs turpināsies pēc reklāmas