Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

Balkonu demontēja, bet iedzīvotājus nepabrīdināja? Rīgā norit māju fasāžu tīrīšana (FOTO)

Šogad Rīgas Būvvalde ir sākusi fasāžu pārbaudi galvaspilsētas mikrorajonos, lai atklātu patvaļīgu lodžiju un balkonu pārbūvi. Pārbaudes rezultāti jau ir redzami: kādā daudzdzīvokļu mājā Imantā balkoni ir tikuši demontēti.

“Dammes iela 7. Nozāģēja daļu balkonu. Šķiet, ka dzīvokļu īpašnieki netika iepriekš brīdināti. Durvis ir aiznaglotas, cilvēkiem uz balkoniem palikušas mantas un puķes. Tagad tas viss lidos uz garāmgājēju galvām,” sociālajā tīklā Facebook raksta satrauktie iedzīvotāji.

Facebook

Ierakstu sociālajā tīklā apliecina daudzdzīvokļu mājas foto, kurā redzams, ka daļa balkonu patiešām demontēti. Palikuši tikai betona pamatnes, uz kurām stāv dzīvokļu īpašnieku mantas. Tomēr aizvākt tās nav iespējams – balkona durvis no ārpuses ir aiznaglotas ar dēļiem.

Komentētāji raksta, ka šis nav vienīgais tāds gadījums. Balkoni tika nozāģēti arī Kleistu ielas 19. namā. Daudzi iedzīvotāji bija neizpratnē:

“Remontē – slikti, neko nedara - arī slikti,” norāda Maksims.

Izskan arī viedokļi, ka Rīgas pašvaldība ir rīkojusies pareizi: cik var lūgties, lai iedzīvotāji parūpējas par savu īpašumu? Citi uz to iebilst, ka izdarīt visu atbilstoši noteikumiem nav viegli visu, turklāt tas ir ļoti dārgi gan naudas, gan laika ziņā:

“Augšējie kaimiņi nolēma izremontēt balkonu par saviem līdzekļiem. Izrādījās, ka bija jāmaina arī pamatne... Brīdī, kad bija atlicis tikai sienas piemetināt, atnāca un uzlika sodu. Vajadzēja uztaisīt balkona plānu, tad apiet visus dzīvokļus un saņemt atļauju remontam,” stāsta Olga.

Tomēr tiek arī atzīmēts, ka balkonu demontāžai nevajadzēja kļūt par pārsteigumu iedzīvotājiem. Attiecīgi brīdinājumi tika izsūtīti augusta sākumā.

Kā ziņots, Rīgas Būvniecības pārvalde veic vērienīgu visu galvaspilsētas ēku fasāžu apsekošanu, sākot no Vecrīgas līdz pat nomalēm. Tās redzeslokā ir visi patvaļīgi uzstādītie elementi – neatbilstoši iestikloti logi vai lodžijas, satelītantenas un gaisa kondicionieri.

“Ja runājam par balkoniem, mēs vispār neļaujam balkonus stiklot. Savukārt, runājot par lodžijām, ne visos gadījumos iestiklota lodžija ir pārkāpums,” iepriekš pārbaudi komentēja Būvniecības pārvaldes pārstāvis Edgars Butāns.

Pēc Rīgas domes datiem, galvaspilsētā ir 50 tūkstoši daudzdzīvokļu māju, kurās ir aptuveni 200 tūkstoši balkonu un lodžiju, lielāko daļu no kuriem ir iestiklojuši paši iedzīvotāji.

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

NEPLP liedz piekļuvi 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem

23/1
Lasīt

Trešdien pūtīs brāzmains vējš un spīdēs saule

23/1
Lasīt