Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

Bailes no pieminekļiem ir slimība! LKS sarīko piketu Rātslaukumā. FOTO, VIDEO

Rīgas domes sēdes laikā, kurā tika lemts dažu pieminekļu liktenis, pie domes ēkas Rātslaukumā pulcējās protestētāji. Piketu organizēja Latvijas Krievu savienība (LKS).

Piketētāji turēja rokās plakātus un skandēja “Kauns!”. Uz plakātiem bija šādi uzraksti: “Mūsu atmiņa ir stiprāka par akmeni – pamēģini to iznīcināt”, “Domei jābūvē, nevis jāgrauj”, “Mums nav vienalga!”. “Latvijas Krievu savienība brīdina. Bailes no pieminekļiem ir slimība!” u.c.

Mītiņa dalībnieku skaits nebija īpaši kupls – tikai daži desmiti cilvēku. Rīgas domes pārstāvji iznāca pie piketētajiem un centās paskaidrot, ka Latvija tagad ir Eiropā, nevis Krievijā.

Neraugoties uz Pieminekļu padomes protestiem, visus pieminekļus, kuru demontāža šodien ir Rīgas domes sēdes darba kārtībā, izņemot vienu, plānots pārvietoti uz iežogotu teritoriju Varoņu ielā (pie Brāļu kapiem). Pēc Rīgas vicemēra Edvarda Ratnieka teiktā, tas būs politisks lēmums.

Rīgas dome šodien no darba kārtības izslēdza jautājumu par pieminekļa 1701. gadā bojāgājušajiem krievu karavīriem Lucavsalā demontāžu, ziņo LETA. Noskaidrojās, ka pieminekļa tuvumā atrodas karavīru kapi, kurus nepieciešams izpētīt.

Domes 16. oktobra sēdē paredzēts lemt par pieminekļa krievu karavadonim Mihaelam Andreasam Barklajam de Tolli un vairāku citu pieminekļu demontāžu un pārvietošanu. Runa ir par pieminekļa rakstniekam Andrejam Upītim pie Kongresu nama demontāžu un pieminekļa rakstniekam Sudrabam Edžum pārvietošanu no Kronvalda parka un Raiņa kapiem.

Iepriekšējais pikets pret filantropa Jevgeņija Gomberga Rīgai dāvinātā pieminekļa Barklajam de Tolli demontāžu notika 13. oktobrī pie pieminekļa Esplanādē un tajā piedalījās aptuveni 30 cilvēku.

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

Pašvaldība: NĪN maksājumi Rīgā nākamgad nepieaugs

22/1
Lasīt