Vaicāts, vai šī situācija rada iespēju izteikt šādu lūgumu, Grudulis aģentūrai LETA sacīja, ka juridiski tam pamats esot un tuvākajās dienās plānots pieņemt lēmumu, vai lūgt Lemberga atbrīvošanu no apcietinājuma, nosakot citu drošības līdzekli.

Atbilstoši Gruduļa informācijai Lembergs cietumu slimnīcā Olainē ievietots saslimšanas ar Covid-19 dēļ.

Kā pastāstīja aizstāvis, Lembergs ar "Johnson&Johnson" vakcīnu pret Covid-19 tika potēts 10.maijā. Esot apcietinājumā, vairāk nekā divus pēdējos mēnešus Lembergs lūdzis balstvalkcīnu, taču tā netika nodrošināta, kā arī neesot saņemtas atbildes uz viņa un aizstāvju lūgumiem šajā jautājumā, norādīja Grudulis.

Kā ziņots, ar Covid-19 inficētais Lembergs piektdien pārvests uz Latvijas cietumu slimnīcu Olainē, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Lembergs ievietots Covid-19 slimniekiem paredzētajā nodaļā.

Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP) aģentūrai LETA ar ieslodzīto veselību saistītus jautājumus nekomentēja.

Jau ziņots, ka Rīgas Centrālcietumā konstatēti 27 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi. Viens no sasirgušajiem ir arī Lembergs.

Lemberga pārstāvētās partijas "Latvijai un Ventspilij" sadarbības partneru, Zaļo un zemnieku savienības politiķis Edgars Tavars sociālajā tīklā "Twitter" apgalvojis, ka Lembergs jau kādu laiku lūdzis viņam nodrošināt balstvakcīnu pret Covid-19, kas viņam regulāri esot atteikta.

IeVP, nekomentējot konkrēto Lemberga gadījumu, aģentūrai LETA piektdien norādīja, ka visiem Rīgas Centrālcietuma ieslodzītajiem esot iespēja saņemt balstvakcināciju ar "Johnson&Johnson" vakcīnu. Šī ražotāja vakcīna izvēlēta, jo šī vakcīna esot vispieprasītākā Centrālcietuma ieslodzīto vidū, tādēļ nav pasūtītas citas vakcīnas. Imunizācijas valsts padome pēc potēšanās ar "Johnson&Johnson" vakcīnu iesaka saņemt otru poti no "Pfizer" vai "Moderna".

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Jautājumus, kas saistīti ar Lemberga vakcināciju, pārvalde atteicās komentēt, jo tie "skar informāciju par personas veselību".