Nometnes notiks Cēsīs, Jelgavā, Rēzeknē un Rīgā. Nometnes palīdzēs 167 ukraiņu bēgļu bērniem iekļauties un sagatavoties dzīvei un skolai Latvijā. Pirmā nometne sāksies 4.jūlijā.

Maija nogalē "Latvenergo" sadarbībā ar "Ziedot.lv" izsludināja konkursu par 50 000 eiro nometņu nodrošinājumam Ukrainas bēgļu bērniem Latvijā, sadalot to starp vairākām biedrībām un nodibinājumiem. Atsaucās pārstāvji no visiem reģioniem.

"Latvenergo" informē, ka tiks atbalstīti projekti Cēsīs, Jelgavā, Rēzeknē un Rīgā. Kandidātus vērtēja pārstāvji no "Latvenergo", "Ziedot.lv", Latvijas Pašvaldību savienības un Valsts izglītības satura centra.

Kā aģentūru LETA informēja "Ziedot.lv" komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne, fonda vadītāja Rūta Dimanta norāda, ka uzņēmums, kurš reaģē šeit un tagad uz aktualitātēm sabiedrībā, parāda īsto sociālo atbildības sajūtu. Viņa pateicās uzņēmumam, kuram rūp gan Latvijas iedzīvotāju labklājība, gan Ukrainas bēgļu ģimenes.

"Ukraiņu ģimenēm sākt dzīvi svešā vidē, bez draugiem, radiem un ierastajām lietām, ir liels izaicinājums. Vasarā nodrošināt bērniem kvalitatīvu brīvā laika pavadīšanu ir sarežģīti un dārgi, tādēļ īpaši svarīgs un nozīmīgs ir vasaras nometņu atbalsts," pauda Dimanta.

Biedrība "Veselības un sociālais serviss - Artemīda" palīdzēs ukraiņu bērniem integrēties Latvijas kultūrvidē, mācot latviešu valodu, iepazīstinot ar Latvijas vēsturi un tradīcijām, mākslu un kultūru, kā arī dos iespēju ukraiņu pedagogiem mijiedarboties ar latviešu pedagogiem. Nometnē piedalīsies 30 bērni no desmit līdz 13 gadiem. Nometne notiks Rīgas reģionā.

Biedrība "Atbalsta centrs bērniem un jauniešiem ar ierobežotām iespējām "Smaids"" plāno veicināt harmoniskas personības attīstību un ukraiņu bērnu, jauniešu integrāciju Latvijas sabiedrībā. Nometnē piedalīsies 20 bērni no desmit līdz 18 gadiem. Nometne norisināsies Rīgas reģionā.

Biedrība "Caritas" paredzējusi veicināt ukraiņu bērnu, kuri kara dēļ ieradušies Latvijā, integrāciju, caur kustību, aktivitātēm - mācoties latviešu valodu, vēsturi, kultūru, kulinārās vērtības. Nometnē piedalīsies 22 bērni no desmit līdz 18 gadiem. Nometnes norises vieta ir Zemgales reģions.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Biedrība "Latvijas Sarkanais Krusts" Latgales komiteja, veicinot izpratni par latviešu kultūru un mazinot valodas barjeras, nodrošinās daudzveidīgu un kvalitatīvu kultūras iepazīšanu, latviešu valodas apguvi un ukraiņu bērnu integrāciju Latvijā, saglabājot Latgales reģiona raksturīgākās vērtības un tradīcijas. Nometnē piedalīsies 25 bērni un jaunieši no desmit līdz 18 gadiem. Nometne norisināsies Latgales reģionā.

Biedrība "Latvijas Futbola federācija" ar spēlēm, rotaļām un izklaidēm ukraiņu bērniem vēstīs, kas ir Latvija, kāda ir Latvija. Nometnē jauniešiem tiks piedāvātas sporta aktivitātes, latviešu kultūras iepazīšana, sporta nodarbības, ekskursija un dažādas aktivitātes. Nometnē piedalīsies 40 bērni no desmit līdz 18 gadiem. Nometne norisināsies Rīgas reģionā.

Nodibinājums "Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas Diakonijas centrs" plāno 30 bērnus un jauniešus vecumā no desmit līdz 17 gadiem vest ekskursijās, spēlēt spēles un aicinās veikt radošus uzdevumus. Bērni un jaunieši apgūs latviešu un ukraiņu valodu, vēsturi, kultūru un virtuves noslēpumus, kā arī dabas un inženierzinātņu tēmas. Nometne norisināsies Vidzemes reģionā.

Piesakoties "Latvenergo" konkursam, pretendentiem bija jānodrošina interesantas un aizraujošas vasaras dienas vai diennakts bērnu vasaras nometnes bērniem un jauniešiem no desmit līdz 18 gadu vecumam, ar minimālo norises ilgumu trīs dienas. Ukrainas bēgļu bērnu īpatsvaram nometnē jābūt ne mazākam kā 70% no kopējā skaita.

Saturs turpināsies pēc reklāmas