Viņš skaidro, ka pirmās nepieciešamības veikalos - pārtika, aptiekas un citos - tirdzniecības centros drīkstēs iekļūt tikai pret Covid-19 vakcinētas personas, bet šādos pat veikalos ārpus tirdzniecības centriem - jebkura persona. Tas nozīmē, ka apmeklētāju skaits tirdzniecības centros kritīsies par vismaz 30% līdz 40%.

Tāpat Vanags norāda, ka brīvdienās un svētku dienās tirdzniecības centros drīkstēs strādāt tikai pirmās nepieciešamības veikali, turklāt tie būs pieejami tikai vakcinētām personām, bet otrās nepieciešamības veikali, piemēram, apģērbu un citi veikali tirdzniecības centros būs slēgti.

"Savukārt ārpus tirdzniecības centriem otrās nepieciešamības veikali brīvdienās un svētku dienās drīkstēs strādāt, kas rada zaudējumus tirdzniecības centriem," skaidro Vanags.

Tirdzniecības centra "Origo" pārstāvji aģentūrai LETA norāda, ka, apzinoties nepieciešamību rīkoties atbildīgi pandēmijas ierobežošanai, "Origo" ir gatavs vērt tirdzniecības centra durvis "zaļajā režīmā" no 15.novembra, vienlaikus "Origo" ir gatavs strādāt un nodrošināt visas epidemioloģiskās prasības arī "sarkanajā režīmā", jo īpaši, ja tas skar pārtikas un pirmās nepieciešamības preču pieejamības nodrošināšanu.

Pagaidām "Origo" pārstāvji atturas komentēt nākotnes izaicinājumus saistībā ar gaidāmajiem ierobežojumiem, ņemot vērā, ka "joprojām nav skaidra noteikumu pēdējā redakcija un medijos izskanējušie minējumi ir samērā pretrunīgi". 

Arī universālveikala "Stockmann" mārketinga vadītāja Dace Kokina norāda, ka patlaban ir pāragri komentēt iespējamo ietekmi, jo nav vēl sagatavots gala dokuments un lielākie tirgotāji vēl diskutēs ar Ekonomikas ministriju par pieņemto noteikumu izpildi.

Kā ziņots, Ministru kabinets otrdien apstiprināja detalizētu regulējumu "dzīvei pēc lokdauna", kas paredz lielāku brīvību pakalpojumu saņemšanā cilvēkiem ar Covid-19 sertifikātiem, komandantstundas atcelšanu, kā arī izglītības nodrošināšanu klātienē.

Saturs turpināsies pēc reklāmas