Viņa ieskatā, atklāts ir jautājums par to, vai pieminekļa vietā varētu izveidot kaut ko citu, tomēr, pēc profesora paustā, tas ir ļoti diskutējami.

Politologs norāda, ka pastāv iespēja pieminekli pārvietot, piemēram, uz Vietalvu - vietu, kas saistīta ar PSRS armijas ienākšanu Latvijas teritorijā 1944.gadā. Pie Vietalvas atrodas karavīru kapsēta. Skudra gan atzina, ka Uzvaras parka piemineklis "ir par uzvaru" un tā nav piemiņas zīme kritušajiem.

"Vietalvā "Okupācijas piemineklis" izskatītos neadekvāti, jo tur ir runa par kritušajiem, nevis par uzvaru. Par uzvaru var domāt tie, kas atbalstīja Latvijas "staļinizāciju" no 1940. līdz 1941.gadam un no 1945.gada līdz Staļina nāvei. To var nodēvēt par Latvijas "staļinizācijas" periodu," sacīja politologs.

Skudra norādīja, ka piekrīt bijušā Satversmes aizsardzības biroja vadītāja Jāņa Kažociņa sacītajam, ka pirms ķerties klāt tāda mēroga piemineklim, vajadzētu konsultēties ar Latvijas sabiedrotajiem.

Lai gan Kažociņš nenosauca vārdā sabiedrotos, profesora ieskatā, runa varētu būt par Vāciju, Lielbritāniju, Kanādu, kuru NATO vienības ir izvietotas Baltijas valstīs. Tāpat viena no sabiedrotajām varētu būt arī ASV.

Pēc profesora paustā, ir pilnīgi skaidrs, ka brīdī, kad "Okupācijas pieminekli" sāks nojaukt, Kremļa propaganda iedarbosies pilnā sparā un galvenā tēze būs par to, ka Latvijā neonacisti likvidē pieminekli varoņiem, kuri atbrīvoja Latviju no vācu fašistiskajiem okupantiem.

Kā ziņots, pēdējā laikā saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā aktualizējies jautājums par Rīgā, Uzvaras parkā, esošo pieminekli un iespējām to demontēt.

Saturs turpināsies pēc reklāmas