Pasākuma rīkotāji aplēsuši, ka skrējienā mazākajiem sacensību dalībniekiem piedalījušies ap 1500 dalībnieku, bet "Ģimeņu skrējienā" - ap 1000 dalībnieku.

"Rīgā beidzot atgriezusies skriešana, par spīti lietum," teica Nords.

Viņš atzina, ka pasākuma dalībnieki ar sapratni izturējušies pret epidemioloģiskās drošības nosacījumiem saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu. Pēc Norda teiktā, pasākuma dalībnieki izprot, ka šādas prasības būs jāizpilda lielajos sporta notikumos, kamēr nebūsim tikuši galā ar pandēmiju.

Vienlaikus Nords pauda prieku, ka lielākā daļa maratona skrējēju būs ar derīgu Covid-19 sertifikātu. Provizoriskie rīkotāju dati liecina, ka dalībnieku īpatsvars, kas ir vakcinējušies vai pārslimojuši Covid-19, varētu sasniegt ap 80%, taču precīzāka informācija varētu būt pieejama pēc maratona noslēguma.

Pasākuma direktors atgādināja, ka sestdien līdz plkst.20 Doma laukumā skrējēji var saņemt aproces, lai iekļūtu starta zonā svētdien. Viņš aicināja to darīt laikus, lai pirms starta nerastos lieks stress.

Valsts policijā aģentūrai LETA apliecināja, ka maratona pasākumi sestdien aizvadīti mierīgi un bez starpgadījumiem.

Jau ziņots, ka šodien galvaspilsētas centrā sākušās "Rimi" Rīgas maratona norises.

Pasākums ar garākām distancēm, tostarp maratonu un pusmaratonu, turpināsies svētdien.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Maratona rīkotāji vēsta, ka maratona organizācija un drošības protokols saskaņoti ar Izglītības un zinātnes ministriju, Veselības ministriju, Slimību profilakses un kontroles centru un Latvijas Vieglatlētikas savienību.

Pasākuma drošības protokols pielāgots epidemioloģiskajai situācijai, paredzot trīs dažādu drošības līmeņu startus. Zaļais starts pulcēs un kopīgu startu nodrošinās vakcinētajiem un Covid-19 pārslimojušajiem dalībniekiem ar derīgu Eiropas Savienības digitālo sertifikātu. Dzeltenajā startā izkliedēti un ar individuālu starta laiku startēs dalībnieki ar sertifikātu par negatīvu Covid-19 testu. Savukārt Virtuālais starts paredzēts tiem dalībniekiem, kuri nevēlas startēt klātienē vai veikt testu.

Lai iekļūtu starta zonā, dalībniekiem būs nepieciešama īpaša maratona zaļā vai dzeltenā aproce, kas nodrošinās iespēju startēt tā sauktajā Zaļajā vai Dzeltenajā startā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas