Sociālajā tīklā "Facebook" ministrs dalījies iespaidos par notikušo, rakstot, ka šī viņam bijusi neaizmirstama nedēļa - "atgriežoties Rīgā, Stokholmas lidmašīna noslīdēja no skrejceļa".

Ministrs pateicas "airBaltic" apkalpei, lidostas darbiniekiem, ugunsdzēsējiem un neatliekamās palīdzības mediķiem par ātru rīcību, mieru un profesionalitāti. "Cik saprotu, tad nekas nopietns nevienam nav atgadījies," norāda Rinkēvičs.

LETA jau ziņoja, ka lidmašīna, kas atgriezās Rīgā no Stokholmas, sliktas redzamības dēļ lidostā "Rīga" nobraukusi no manevrēšanas ceļa, un līdz plkst.15 lidosta ir slēgta.

Lidostas pārstāve Ilze Salna aģentūrai LETA pastāstīja, ka aviācijas negadījuma dēļ lidostas skrejceļš pašlaik ir slēgts.

Lidostas atbildīgie dienesti un aviokompānijas pārstāvji strādā notikuma vietā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā aģentūra LETA uzzināja, ka aviācijas negadījums noticis īsi pirms plkst.12. Lidmašīnas pasažieri un apkalpe evakuēti, neviens cilvēks nav cietis.

Civilās aviācijas aģentūras (CAA) pārstāvis Aivis Vincevs aģentūrai LETA pastāstīja, ka CAA seko līdzi situācijai saistībā ar aviācijas negadījumu lidostā.

Šobrīd skrejceļa izmantošana kā izlidojošajiem, tā ielidojošajiem reisiem ir slēgta līdz plkst.15. Ielidojošie reisi tiek novirzīti uz citu valstu lidostām, savukārt izlidojošo reisu izlidošana kavēsies.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Vincevs pastāstīja, ka šobrīd ir informācija, ka kavējas deviņi izlidojošie un trīs ielidojošie reisi.