Viņš arī uzsvēra, ka salīdzinoši nesen ap Ukrainu sāka briest diezgan sarežģīta diplomātiskā situācija. Francijas prezidenta Emanuela Makrona piedāvājums neiedzīt Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu stūrī un ļaut viņam "saglabāt seju" izraisīja diezgan lielu viļņošanos. Turklāt līdzīgi izteikušies arī ASV lielāko izdevumu nozīmīgākie komentētāji, proti, ka ar Putinu nepieciešams meklēt diplomātiskus risinājumus.

Daukšta ieskatā, patlaban veidojas trīs iespējamie virzieni. Pirmais no tiem ir meklēt diplomātisko samierināšanās ceļu, otrais virziens paredz Krievijas "izspiešanu" no Ukrainas gan diplomātiskā ceļā, gan arī izolējot Krieviju no pārējās pasaules, kā arī pastiprinot sankcijas. Trešais virziens - ukraiņi sakauj Krieviju savā teritorijā un nodrošina visas Ukrainas teritoriju suverenitāti.

Politologs atzina, ka patlaban nav iespējams pateikt, kurš no minētajiem virzieniem ir dzīvotspējīgākais, tomēr papildu satraukumu rada arī tas, ka nedaudz ir mainījusies Rietumu nostāja pret Ukrainu. Tāpēc, pēc Daukšta paustā, ukraiņiem jebkādu sarunu pārtraukšana vai turpināšana būs atkarīga arī no starptautiskās sabiedrības nostājas un viedokļiem.

Daukšts uzsvēra, ka nedrīkst aizmirst arīdzan to, ka Ukraina finansiālā ziņā ir ļoti spēcīgi atkarīga no Rietumu palīdzības. Tāpat nevar noliegt arī militārās palīdzības nozīmi.

Taču patlaban Rietumos sāk veidoties nostāja un tiek pausti aicinājumi, ka tomēr Ukrainai ar Krieviju ir jāmeklē diplomātisko risinājumu ceļi.

"Visi trīs virzieni faktiski ir uz sarunu galda un par tiem runā, taču, manuprāt, tas nebūs īstenojams, jo Ukrainas sabiedrība nepieņems nekādus kompromisus attiecībās ar Krieviju. Ukraiņiem ir pilnīgs pamats tādai nostājai, jo viņi ir pietiekami spēcīgi, lai visus šos jautājumus risinātu kaujas laukā," sacīja politologs.

LETA jau rakstīja, ka Francijas prezidents piedāvājis Ukrainai piekāpties Krievijai attiecībā uz suverenitāti, lai Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam palīdzētu "saglabāt seju", intervijā Itālijas telekanālam "Rai 1" sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Ko tieši Makrona piedāvājis un kad viņš izteicis šādu piedāvājumu, Zelenskis neprecizēja.

Saturs turpināsies pēc reklāmas