Koncerta mērķis ir izrādīt atbalstu Ukrainai.

Mūziķi, mākslinieki, pilsoniskie aktīvisti, viedokļu līderi, aktieri, sportisti un brīvprātīgie no visas pasaules atbalstīs Ukrainu ar koncertu divu stundu garumā, kas tiks pārraidīts vairākos televīzijas kanālos aptuveni 20 valstīs Eiropā un pasaulē, kā arī dažādās straumēšanas platformās un sociālajos tīklos. 

Vienlaikus pirms pārraides, tās laikā un pēc tās tiks vākti līdzekļi, ko novirzīs Ukrainas humanitārajai krīzei, kas radusies Krievijas militārā iebrukuma rezultātā.

Latviju koncertā pārstāvēs grupa "Prāta vētra" un dziedātāja Katrīna Gupalo ar draugiem. Piedalīšanos apstiprinājuši arī tādi mākslinieki kā "Imagine Dragons", "Nothing But Thieves", "Fatboy Slim", Kreigs Deivids, starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāji Salvadors Sobrals un Netta, kā arī ukraiņu mākslinieki "Dakha Brakha", Ruslana, "The Hardkiss", "Go_A", "Monatik", "Alyona Alyona" un citi.

Atsaucoties mūziķes Gupalo aicinājumam atbalstīt Ukrainu, Rīgas iedzīvotājiem un viesiem tiks dāvinātas klavieres, kas divu mēnešu garumā atradīsies Kronvalda parkā pretī Krievijas vēstniecībai. Kopā ar Latvijas Mākslas akadēmijas studentiem svētdien klavieres tiks nokrāsotas Ukrainas karoga krāsās, lai pilsētvidē tās kalpotu ne tikai kā skanīgs, bet arī vizuāls apliecinājums Ukrainas atbalstam.

Svētdien laukumā pie Rīgas Kongresu nama jau no plkst.18 ir paredzētas vairākas aktivitātes, lai kopīgi atbalstītu Ukrainu.

Koncertmarats "Save Ukraine - #StopWar" būs skatāms arī Latvijas Televīzijas 1.kanālā laikā no plkst.18.30 līdz 20 un no plkst.21.05 līdz 21.40.
 

Saturs turpināsies pēc reklāmas