Paredzēts, ka festivālā būs skatāmi aizvadīto divu sezonu jauniestudējumi, kā arī tradicionālais Galā koncerts.

Festivāla programmā būs Džuzepes Verdi operas "Simons Bokanegra" un "Aīda", Džoakīno Rosīni opera "Pelnrušķīte", Jāņa Kalniņa opera "Hamlets" un Volfganga Amadeja opera "Dons Žuans". Līdzās Latvijas Nacionālās operas (LNO) diriģentiem festivālā vairāku izrāžu muzikālā vadība būs uzticēta viesdiriģentiem.

Pjērs Džordžo Morandi diriģēs operu "Aīda", Alesandro De Marki vadībā noritēs operas "Dons Žuans" izrādes, savukārt Frančesko Andželiko diriģēs operas "Simons Bokanegra" izrādes.

Pirmo reizi Rīgas Operas festivāla programmu papildinās baleta jauniestudējumi - Pētera Čaikovska balets "Gulbju ezers", horeogrāfa Kšištofa Pastora balets ar Voiceha Kilara mūziku "Drakula" un horeogrāfa Marko Gekes balets ar Friderika Šopēna un Kloda Debisī mūziku "Ņižinskis".

Festivāls un sezona izskanēs ar Galā koncertu, kas šoreiz notiks gan LNO 30.jūnijā, gan pirmo reizi arī Jelgavas koncertzālē "Mītava" 1.jūlijā. Koncerta piedalīsies LNO solisti un viessolisti, kā arī LNO orķestris.

Biļetes uz LNOB izrādēm un koncertiem, kas notiks, sākot no 4.jūnija, būs iegādājamas vietnē "www.opera.lv" un LNO kasēs.

Treile atzīmē, ka Rīgas Operas festivāls vairāk nekā 20 gadu laikā ir kļuvis par vērtīgu tradīciju, "kuru gaida gan Latvijas kultūras baudītāji, gan ārvalstu viesi". Dibināts 1998.gadā, festivāls ik vasaru noslēdz LNO sezonu ar aizvadītā muzikālā gada spilgtākajiem notikumiem.
 

Saturs turpināsies pēc reklāmas