LKA rektore Rūta Muktupāvela sadarbību ar padomi vērtē kā lielu ieguvumu LKA turpmākajā attīstībā, internacionalizācijas profila stiprināšanā un sadarbības veicināšanā ar kultūras un radošo industriju nozari.

Pirmajā LKA pārstāvju tikšanās reizē tika pārrunāta turpmākā sadarbība un padomes darba organizācija, kā arī par padomes locekļi par priekšsēdētāju ievēlēja Melbārdi.

Iezīmējot LKA lomu Latvijas kā nacionālas valsts izaugsmē un plānojot LKA un padomes turpmāko sadarbību, Melbārde uzsvēra, ka Latvijas Kultūras akadēmijas mērķis ir "garantēt latviešu nācijas, tās valodas un kultūras pastāvēšanu un attīstību cauri gadsimtiem".

Padomes tuvākie uzdevumi ir iepazīties ar LKA līdzšinējo darbību, struktūrvienību lomu un stratēģiskajiem attīstības virzieniem. Nākamnedēļ LKA senātā padome iepazīstinās senatorus ar savu redzējumu par LKA un iecerētajiem darbiem padomes ietvaros.

LKA padomē turpmākos četrus gadus strādās divi vadības virzītie pārstāvji - augstākās eksperte augstākās izglītības un zinātnes jautājumos Inga Jēkabsone un radošo industriju un pašvaldību eksperts Atis Egliņš-Eglītis. Valsts prezidents darbam LKA padomē izvirzījis bijušo kultūras ministri, Eiropas Parlamenta deputāti Melbārdi, savukārt LKA Senāts - docentu Juri Goldmani un LKA Zinātniskās pētniecības centra vadošo pētnieci Baibu Tjarvi.