Hermane, šaujot garām tikai vienu reizi trešajā šaušanā, finiša līniju šķērsoja 39 minūtēs un 14,4 sekundēs. Vāciete iepriekš ir izcīnījusi olimpisko bronzas medaļu 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs komandu stafetē.

Sudraba godalgu izcīnīja Francijas sportiste Anaisa Ševaljē-Bušē, kura pirmajās trīs ugunslīnijās šāva nekļūdīgi, bet vienu reizi bija neprecīza pēdējā un uzvarētājai piekāpās 9,4 sekundes. 

Savukārt trešo vietu ieņēma norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanna, kura kļūdījās pa vienai reizei pirmajā un pēdējā šaušanā, finišā zaudējot Hermanei 15,3 sekundes.

Bendika, kura startēja ar devīto numuru, nekļūdīgi šāva tikai trešajā šaušanā, bet pieļāva vienu kļūdu pirmajā, trīs reizes kļūdījās otrajā un vēl divas reizes šāva garām pēdējā ugunslīnijā. 

Latvijas biatloniste finišēja 51 minūtē un 10,3 sekundēs un piekāpās sešas minūtes un 57,6 sekundes uzvarētājai.

Bendika cer, ka pirmdien sasniegtais rezultāts 15 kilometru individuālajā bija viņas sliktākais šajās olimpiskajās spēlēs, sarunā ar aģentūru LETA pauda sportiste.

"Iesāku labā tempā, bet pēc tam organisms iegāja "sarkanajā" un ļoti mocījos, tāpēc arī bija grūti šaut un galīgi netiku līdzi," teica Bendika, atzīstot, ka vējš bija pietiekami labs. "Šodien apstākļi bija tādi, lai šautu uz nulli, ja salīdzina ar iepriekšējām treniņu dienām."

Latvijas biatloniste 2018.gada olimpiskajās spēlēs Phjončhanā 15 kilometru "klasikā" ieņēma 39.vietu, kamēr uzvaru izcīnīja zviedriete Hanna Ēberga. Arī sprintā viņa finišēja 30.vietā, bet iedzīšanā pakāpās sešas vietas augstāk.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Šajā sezonā 15 kilometru distancē Bendika Pasaules kausa posmos novembra beigās Estešundā ieņēma 26.vietu, bet janvāra vidū sacensībās Itālijas pilsētā Antholcā ierindojās 21.vietā.