Prezentējot LZA lomu zinātnē, pētniecībā, tehnoloģiju attīstībā un inovācijas ekosistēmā finanšu ministram Jānim Reiram (JV) un izglītības un zinātnes ministrei Anitai Muižniecei (K), Kalviņš sacīja, ka LZA attīstības mērķi ir  Latvijas zinātnes, tehnoloģiju attīstības un inovācijas politikas īstenošana, Latvijas zinātniskā un inovatīvā potenciāla apzināšanu un popularizēšanu, dodot īpašu ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā, un sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā.

LZA pilnveidotā attīstības stratēģija paredz publiskā sektora zinātnes plašu iesaisti inovācijā un atbalstu mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, kā arī paredz veidot inovācijas ekosistēmu, kas veidotu Latvijas Silīcija ielejas infrastruktūru inovāciju un enerģētiskās neatkarības atbalstam. Tāpat LZA attīstības vīzija paredz attīstīt sadarbību starp zinātniskajām institūcijām un pētnieku grupām.

Pēc Kalviņa teiktā, LZA pētnieciskā darba aktualitātes ir enerģētiskās neatkarības nodrošināšana, iekļaujot viedo enerģētiku, kodolenerģētiku un ūdeņraža tehnoloģijas. Tāpat aktualitātes ir zaļā transformācija un klimatneitrālās tehnoloģijas. Pie LZA pētnieciskā darba aktualitātēm Kalviņš minēja arī valsts drošību, atbalstot aizsardzības rūpniecību, civilās aizsardzības apmācības utt.

Runājot par LZA attīstības vīziju, Kalviņš atzīmēja, ka tās ir Latvijas zinātnes, tehnoloģiju attīstības un inovācijas politikas īstenošana, Latvijas zinātniskā un inovatīvā potenciāla apzināšanu un popularizēšanu, dodot īpašu ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā un sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā.

LZA gala mērķis ir pārvērst LZA augstceltni par Latvijas zinātnes, pētniecības un inovācijas ekosistēmai nepieciešamās infrastruktūras stūrakmeni, transformējot to par zinātnes, inovācijas, izglītības un radošuma centru, šai ēkai kļūstot arī par mājvietu Latvijas Silīcija ielejai nozīmīgām sastāvdaļām.