Operas mūzikas autors ir dziedātājs un komponists Jānis Šipkēvics, bet tekstus radījis dzejnieks Marts Pujāts.

"Babītes baobabs" ir jauktā kora, solistu un instrumentu - četrrocīgu klavieru, basģitāras un perkusiju mini opera. Latvijas kormūzikā šāda tipa jauniestudējums notiks pirmo reizi, norāda producente.

"Koris no ierasti stacionāra skaņas avota pārtaps par kustīgu kopumu, kļūstot par daļu no izrādes scenogrāfiskā noformējuma, kas cieši savijas arī ar iestudējuma kustību režiju," stāsta "Babītes baobabs" idejas autors un kora "Maska" diriģents Ozols.

Iestudējuma stāstā skatītāji varēs pieredzēt ceļojumu pa Babītes ezera viļņiem, meklējot tajā augošo baobabu. ""Babītes baobabs" ir stāsts par to, kā puisis un meitene brauca pāri Babītes ezeram meklēt Babītes baobabu, bet atrada viens otru. Un arī baobabu," baobaba simbolisko nozīmi atklāj kora mini operas mūzikas autors Šipkēvics.

Kora mini operas kustību režisore ir horeogrāfe un kustību māksliniece Elīna Gediņa, savukārt scenogrāfiju un kostīmus veidojusi scenogrāfe Pamela Butāne. Iestudējuma vizuālā noformējuma galvenais elements ir kora dziedātāju skatuves tērpi. Kustību režija cieši mijiedarbojas ar scenogrāfiju un izmanto mainīgo kora koptēlu iestudējuma stāsta izklāstīšanai, informē Johansone.

Pēc pirmizrādes ar "Babītes baobabs" iestudējumu plānots uzstāties publikai arī citviet Latvijā.