EK ik nedēļu apkopo dalībvalstu datus par vidējām degvielas cenām. Komisijas dati liecina, ka līdz šim Latvijā 95.markas benzīna augstākā vidējā cena tika sasniegta 2012.gada aprīlī, kad litrs šīs degvielas atbilstoši lata kursam pret eiro maksāja 1,507 eiro.

Šonedēļ publiskotā EK informācija par iepriekšējo nedēļu liecina, ka Latvijā litrs 95.markas benzīns maksāja vidēji 1,508 eiro.

Līdz šim augstākā auto dīzeļdegvielas vidējā cena sasniegta 2012.gada marta vidu, kad litrs dīzeļdegvielas atbilstoši tā brīža lata kursam pret eiro maksāja vidēji 1,416 eiro. EK pēdējie dati liecina, ka patlaban vidējā dīzeļdegvielas litra cena ir 1,401 eiro.

Kā ziņots, salīdzinājumā ar 2020.gada oktobri degvielas cenas Latvijā šī gada oktobrī palielinājās par 33,4% un turpina kāpt. Dīzeļdegviela oktobrī sadārdzinājās par 35,8%, benzīns - par 29,3%.

Kā novembra sākumā intervijā aģentūrai LETA atzina SIA "Neste Latvija" valdes priekšsēdētājs Armands Beiziķis, tuvākajā laikā degvielas cenām zemāks līmenis nav gaidāms.

Viņš norādīja, ka prognozes degvielas cenām šajā ziemā ir ļoti grūti izteikt, jo cenu ietekmē OPEC un pārējo valstu vienošanās par naftas ieguvi, taču tuvākajā laikā zemāks līmenis degvielas cenām nav gaidāms.
Publ