Sporta padomes sēdē šodien tika vērtēta Latvijas Hokeja federācijas iecere sadarbībā ar Somijas Hokeja federāciju organizēt 2023.gada pasaules čempionātu hokejā vīriešiem. Sākotnēji šī čempionāta rīkošana tika uzticēta Krievijai, bet tās sāktā kara dēļ šīs tiesības tika atņemtas un meklēti jauni potenciālie rīkotāji.

Sporta padome saskaņoja Latvijas iesaistīšanos čempionāta organizēšanā, kas paredzētu, ka Rīgā norisinās vienas apakšgrupas spēles un divas ceturtdaļfināla spēles.

Ja Starptautiskā ledus hokeja federācija (IIHF) pieņems lēmumu par čempionāta rīkošanu Latvijā un Somijā, IZM sadarbībā ar Latvijas Hokeja federāciju sagatavos un trīs mēnešu laikā pēc attiecīga IIHF lēmuma pieņemšanas noteiktā kārtībā iesniegs izskatīšanai valdībā priekšlikumus par nepieciešamo turpmāko rīcību čempionāta organizēšanai.

Somijas Hokeja federācijas prezidents Harri Nummela iepriekš pauda nostāju, ka Latvija un Somija ir drošs variants, kur aizvadīt nākamo pasaules čempionātu hokejā.

Pašlaik notiek pasaules čempionāts Helsinkos un Tamperē. Tā kā iespēja organizēt vēl vienu pasaules čempionātu Tamperē nākusi negaidīti, Nummela teica, ka pagaidām detalizēts budžets turnīra rīkošanai nav izstrādāts, taču finansiālo atbalstu sniegtu ne tikai Somijas valdība, bet arī Tamperes pilsētas pašvaldība un citi turnīra sponsori.

Aprīlī IIHF Padome atņēma Krievijai tiesības rīkot 2023.gada pasaules hokeja čempionātu. Pasaules čempionātu tika plānots aizvadīt Sanktpēterburgā. Par nākamo meistarsacīkšu rīkošanu tiks lemts 26.maijā un 27.maijā gaidāmajā IIHF kongresā, un Latvija kopā ar Somiju ir iesniegusi savu kandidatūru šī turnīra uzņemšanai.

Jauna rīkotājvalsts tiks apstiprināta ikgadējā IIHF kongresā, kas notiks Tamperē šī gada pasaules čempionāta noslēdzošās nedēļas laikā. Jaunas rīkotājvalsts nozīmēšana būs kongresa prioritārais uzdevums.

Saturs turpināsies pēc reklāmas