Kā Hermanis norādījis sociālajā medijā "Facebook", aktrise pavisam drīz piedalīsies JRT izrādēs, sākuma posmā - savā dzimtajā valodā.

Runājot par Krievijas agresiju, režisors arīdzan atzīmēja, ka aktrise ir "pirmā kultūras pārstāve no tās puses, kas nebaidījās un nosauca lietas īstajos vārdos".

"Visi zina, ka Hamatova ir aktrise numur viens savā valstī, visi zina, ka viņa ir humānisma paraugs, pateicoties viņas labdarības fondam, kas gadiem ilgi rūpējas par onkoloģiski slimiem bērniem. Un tagad visi var pārliecināties, ka tieši viņa ir Krievijas sirdsapziņa, jo tikai kara laikā mēs redzam - kurš ir kurš," pauda Hermanis.

Hamatova kopā ar aktieri Jevgeņiju Mironovu spēlēja Hermaņa Maskavas Nāciju teātrī iestudētajā izrādē "Gorbačovs".

Jau ziņots, ka Krievijas aktrise, fonda "Podari žiznj" dibinātāja Hamatova, kura nosodījusi karu Ukrainā, apmetusies Latvijā un baidās atgriezties Krievijā, viņa pastāstījusi žurnālistei Katerinai Gordejevai.

Krievijas aktrise, kas savulaik sadarbojusies arī ar Hermani, atrodas Rīgā un žurnālistes projektā "Pastāsti Gordejevai" teikusi, ka Krievijā nevar atgriezties, jo "nespēju cita sēras, cita sāpes, cita traģēdiju, humāno katastrofu nosaukt par kaut ko no kautā kā atbrīvojošu". Krievija iebrukumu Ukrainā maskē kā "atbrīvošanas operāciju".

"Es baidos atgriezties," viņa atzina, piebilstot, ka nevar atgriezties Krievijā, lai "nezaudētu sirdsapziņu un sevi".

Hamatova pauda, ka viņai ir divas iespējas, kā atgriezties dzimtenē. Viena ir nonākt cietumā, jo par kara Ukrainā nosodīšanu Krievijā var piespriest līdz 15 gadiem ilgu cietumsodu, bet otra iespēja ir "melot sev, melot visai pasaulei, dzīvot nepatiesībā".

Saturs turpināsies pēc reklāmas