Vizītes laikā Infantīno informēja, ka FIFA ir atbalstošs šāda veidos projektam, norādot, ka tieši šāda līmeņa futbola bāzes attīstībai ir nepieciešamas.

Vizītē FIFA prezidents guva pārliecību, ka Latvijā futbols ir populārs un atzinīgi novērtēja apmeklētos sporta objektus. Tieši ar šādu perspektīvu viņš novērtēja FC Riga bāzi Piņķos. Kā jau ziņots, Riga FC sadarbībā ar attīstības uzņēmumu Baltic Sport Group Piņķos izveidojis jaunu, modernu, pēc jaunākajiem standartiem iekārtotu sporta bāzi, kurā ir trīs pilna izmēra futbola laukumi, plānots ierīkot mūsdienīgas un ērtas ģērbtuves, 250 kvadrātmetru lielu sporta zāli, kā arī īpašu pludmales futbolam paredzētu laukumu. Turklāt viens no laukumiem ir apsildāms, kas nodrošinās, ka sportisti brīvā dabā varēs trenēties arī ziemā.

Jaunajam sporta kompleksam dots nosaukums Baltic Sports Village. Tas veidots, iedvesmojoties no labākajiem futbola laukumiem Eiropā, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas un iespējas.

Futbola laukumus klāj hibrīda segums, kurā apvienots gan sintētiskais materiāls, gan dabiska zāle, kas nodrošinās, ka tos varēs izmantot jebkuros laika apstākļos un tie saglabās nemainīgu kvalitāti. “Riga” FC ir uzstādījis FIFA sertificētu hibrīdsegumu, ko piegādāja nozares līderis GREENFIELDS (Nīderlande). Analogus segumus izmanto pasaules
labākie futbola klubi. Pludmales futbola laukumam izmantota īpašas baltās Latvijas smiltis ar kvarcu, kas padarīs ērtu spēli basām kājām.

Paredzēts, ka laukumus savām spēlēm izmantos visdažādākie klubi no Eiropas un visas pasaules. “Riga” FC lepojas, ka izdevies izveidot tik mūsdienīgām prasībām atbilstošu sporta bāzi, lai ļautu gan bērniem, gan pieaugušajiem trenēties un spēlēt kvalitatīvos apstākļos.

Plānots, ka nākotnē Riga FC bāze būs lielākā Baltijā, kas atbalst Eiropas futbola bāzes standartiem, pauž Riga FC vadība!

Saturs turpināsies pēc reklāmas