Mati ir cilvēka vizītkarte. To krāsa, spīdums un apjoms izsaka par mūsu ārieni daudz vairāk, nekā mēs domājam. Diemžēl ne jau katrs var lepoties ar ideāliem matiem.

Vieniem pietrūkst biezuma un spīduma, citiem matu cirtas negrib klausīt, trešos sarūgtina trauslie un lūstošie matu galiņi...

Kā mati var atgūt veselību

Ir milzīgi daudz iemeslu, kas negatīvi ietekmē mūsu matus: ekoloģija, nesabalansēts uzturs, nepareiza kopšana, stresi u.c. Ziemā to dabiskie ienaidnieki ir sāls un sniegs, vasarā – lietus, vējš un karstā saule, nemaz nerunājot par žāvēšanu ar fēnu, krāsošanu un ilgviļņu likšanu: visas šīs manipulācijas tikai pasliktina stāvokli.

Rezultātā mūsu mati elektrizējas, kļūst sausi, nespodri, lūstoši, nedzīvīgi... Pat dārgākie kopšanas līdzekļi nespēj palīdzēt matiem atgūt skaistumu un veselību. Toties mūsu viedie senči zināja, kā to dabūt gatavu.

Skaistās Rapunceles noslēpumi

Par skaistuma etalonu uzskatītā daiļā Rapuncele no brāļu Grimmu pasakas diez vai lietojusi šampūnus un balzamus. Tolaik mūsu vecvecvecvecmāmiņas paļāvās vienīgi uz dabas aptieku, nododamas no mutes mutē paaudze paaudzē slepenas receptes, kas palīdz matiem būt stipriem, skaistiem un veseliem.

Piemēram, ja mati pēkšņi kļuva trausli un sāka izkrist, tajos ierīvēja siera amoliņa eļļu, kurai piemīt barojošas, dzīšanu veicinošas un reģenerējošas īpašības.

Tādu augu kā sējas idra lietoja matu atjaunošanai: tās novārījumi ideāli tiek galā ar blaugznām, piešķir matiem spēku un padara maigāku galvas ādu.

Burvīgie lini

Visas skaistules zinājušas par lineļļas dziedinošajām īpašībām un lietoja to, lai viņu mati augtu biezi, mīksti un kupli.

Mūsdienās zinātnieki apstiprina mūsu senču izvēles pareizību: lineļļa ir unikāls produkts, kas satur ārkārtīgi veselīgas omega-3 taukskābes. Tieši to trūkuma dēļ rodas iekaisīgi procesi ādā, pinnes un pumpas, to deficīta dēļ cieš nagi un mati. Ticiet vai ne, lineļļā omega-3 taukskābju ir divreiz vairāk nekā zivju eļļā!

Sekojot Šeherezādes piemēram

Ne mazāk svarīgas mūsu veselībai ir omega-6 taukskābes, kas atrodamas sojas eļļā. Šo skābju trūkums postoši iedarbojas uz mūsu organismu – aiztur matu augšanu un sekmē to izkrišanu. Turklāt sojas eļļā ir daudz vērtīgākā E vitamīna (salīdzinājumam, olīveļļā tā ir tikai 13 mg/100 g, saulespuķu eļļā ap 60 mg/100 g, bet sojas eļļā – 114!).

Protams, Austrumu skaistules nebija zinājušas šos skaitļus un terminus, tomēr matu augšanai un stiprināšanai tradicionāli un arī veiksmīgi izmantoja sojas eļļu. Ne jau par velti visi Āzijas dzejnieki salīdzināja sievietes matus ar zīdu.

Laika pārbaudītas receptes

Uztura bagātinātājs Evonia ir izveidots, pamatojoties uz senām pārbaudītām receptēm. Tajā ir gan sējas idras eļļa, gan siera amoliņa jeb grieķu trigonellas eļļa, gan sojas eļļa, gan lineļļa... Kā arī E un B grupas (B1, B2, B6, B12) vitamīni, kas stiprina matu saknes un veicina keratīna veidošanos, cinks un dzelzs – veselībai noderīgi mikroelementi.

Lai gūtu efektu, pietiek uzņemt pa vienai kapsulai dienā ēšanas laikā, uzdzerot ūdeni. Evonia ir universāla, to var lietot gan sievietes, gan vīrieši. Nesatur laktozi, raugu, glutamīnu.
______
Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu. Par uztura bagātinātāju lietošanas nepieciešamību jākonsultējas ar ģimenes ārstu

Jautājiet Evonia Latvijas aptiekās!