Savā uzrunā viņš pauda viedokli, ka nacionālisms jeb nacionālais konservatīvisms ir "tautas imūnsistēma", un NA biedrus vieno pārliecība par šī apgalvojuma patiesumu.

"Varam strīdēties un lauzt šķēpus par 101 jautājumu, bet mēs nekad nestrīdēsimies, ka Latvijai jābūt latviskai, par to Satversmē formulēto valsts mērķi - garantēt latviešu nācijas, tās valodas un kultūras pastāvēšanu un attīstību cauri gadsimtiem," pauda Dzintars.

Uzrunājot klātesošos, NA līderis teica, ka politiskajam spēkam būs jāsastopas ar arvien jauniem izaicinājumiem, uz kuriem nacionālismam būs jāmeklē atbildes.

Pēc viņa vārdiem, nacionālismam jāspēj sniegt pārliecinošu atbildi uz jebkuru no apdraudējumiem Latvijas tautas nākotnei. Runājot par Covid-19, Dzintars teica, ka pandēmija jau otro gadu plosa cilvēku dzīvības, veselību un Latvijas tautsaimniecību, kā arī plosa kopību un draudzību. Viņaprāt, pārdomas rada jautājums, vai nacionālismam ir kopīga atbilde uz šo izaicinājumu.

Vienlaikus viņš akcentēja, ka NA bijusi ļoti aktīva savā darbībā, īpaši rūpējoties par ģimenēm ar bērniem. Dzintars stāstīja, ka NA izdevies panākt ģimenes valsts pabalsta sistēmas izmaiņas, kuru rezultātā vairāk nekā 220 000 ģimenes saņems lielāku ikmēneša ģimenes valsts pabalstu. No tām vismaz 84 000 ģimenēs atbalsts pieaugs vairāk nekā par 50 eiro, savukārt vairāk nekā 20 000 ģimenēs - par 80 eiro mēnesī.

Tāpat panākts atbalsts mājokļa pieejamības programmas paplašināšanai. Dzintars teica, ka šo gadu laikā NA izdevies palīdzēt vairāk nekā 19 000 ģimenēm nokļūt pie sava mājokļa. Vienlaikus šogad darbu sākusi jauna mājokļa programma, kas paredzēta daudzbērnu ģimenēm. Šajā programmā viena gada laikā atbalstu saņēmušas vairāk nekā 500 ģimenes, kuras, pateicoties NA, ir nostiprinājušas pamatus Latvijā, piebilda politiķis.

Viņš akcentēja, ka absolūts vairākums NA 13.Saeimas programmā solītā būs sasniegts. Dzintars teica, ka partija "nesola neiespējamo", jo apzinās, ka solījumu izpilde ir atkarīga ne tikai no NA, bet arī pārstāvniecības Ministru kabinetā, Saeimā, koalīcijas partneriem un savstarpējām attiecībām. "Mēs nesolām neiespējamo, bet savus solījumus pildām. Mēs turamies pie saviem pamatiem," teica NA līderis, piebilstot, ka partijas pamati ir arī Latvijas valsts pamati.

Viņaprāt, iedzīvotāji novērtē šo partijas konsekvenci, ko apliecināja pašvaldību vēlēšanu rezultāti. NA jūnijā notikušajās pašvaldību vēlēšanās guva pārstāvniecību 37 novados, un no koalīcijas partijām tā esot ģeogrāfiski plašākā pārstāvniecība, teica Dzintars. Kopumā no partijas ievēlēti 117 deputāti, kas esot labākais rādītājs, salīdzinot rezultātus tieši starp partijām.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Dzintars klāstīja, ka partija šos rezultātus sasniegusi ar salīdzinoši nelieliem materiāliem ieguldījumiem priekšvēlēšanu kampaņā. Ja NA ieguldījumus salīdzina ar citām Saeimā pārstāvētām partijām, tad citas iztērējušas līdz pat četrām reizēm vairāk līdzekļu. Viņaprāt, NA biedri var būt apmierināti par sava snieguma efektivitāti, runājot par ieguldījumiem.

Jau ziņots, ka šodien notiek NA ikgadējais kongress, kurā spriedīs par partijas tuvākajiem mērķiem un prioritātēm, kā arī tiks vēlēta partijas vadība.