Kā jau ziņots, SIA Baltic Sport Group Piņķos attīsta un veido lielāko un modernāko privāto futbola sporta bāzi Baltijā, kuras izveidē paredzēts ieguldīt 50 miljonus eiro. Bāze ar nosaukumu Baltic Sport Village būs ne tikai treniņu un spēļu vieta Latvijas gan jaunajiem, gan pieredzējušiem sportistiem, bet arī sacensību un treniņnometņu iespēja ārvalstu klubu dalībniekiem.
Infrastruktūras projektēšanā un izveidē Baltic Sport Group piesaistījusi vadošo Eiropas sporta būvju projektēšanas un dizaina kompāniju KSS, kura līdz 2024.gadam plāno pabeigt stadionu ar kopējo ietilpību 61 000 skatītājiem, padarot to par ceturto lielāko stadionu premjerlīgā. Nesen KSS pabeigusi jauno Leičestras treniņu infrastruktūras projektu ar 180 akru ģenerālplānu un septiņām ēkām, 14 pilna izmēra treniņu laukumiem, šova laukumu ar segtu tribīni un pilna izmēra segtu laukumu.
Projekts Piņķos KSS ir pirmais objekts Austrumeiropā, tomēr kompānija ir pabeigusi vairākus starptautiskus projektus, tostarp Havrā, Francijā, stadinu Haifā, Izraēlā, kā arī projektus Slovēnijā, Beļģijā un Portugālē. “Mēs arī priecājamiesm, ka esam piedalījušies Ahmeda Bin Ali stadiona projektēšanā Al Raijenā, Katarā, kas nākamgad ieņems galveno vietu 2022.gada FIFA Pasules kausa izcīņas ievaros,” norāda KSS

Izstrādājot konceptuālo dizainu Baltic Sport Village projektam, KSS smēlušies iedvesmu tai skaitā no Krasnodaras stadiona parka Krievijā.
Pēc KSS ieskatiem, Latvija varētu kļūt par vadošo Baltijas valsti elites futbola treniņu centru un stadionu nodrošināšanā. “Šie objekti nodrošina Latvijai infrastruktūru, lai turpinātu attīstīt gan pašmāju, gan ārzemju talantus. Tieši tādu projektu kā Baltic Sport Village attīstība ir galvenie atspēriena punkti, lai palīdzētu Latvijai sasniegt šo mērķi,” uzskata KSS.

Turklāt KSS ir pārliecināta, ka Latvijai ir potenciāls sacensties ar Anglijas premjerlīgas komandām. “Tādi Latvijas klubi kā Riga FC katru gadu turpina cīnīties UEFA čempionu un Eiropas līgas kvalifikācijas kārtās. Šādā gadījumā pastāv visas iespējas, ka tuvākajā laikā Latvijas klubu redzēsim pret Anglijas Premjerlīgas klubu.”