Līdz šim šādā gadījumā vakcinētajām inficēto kontaktpersonām bija septiņu dienu laikā jāveic Covid-19 tests simptomu gadījumā.

Feldmane uzsvēra, ka tas attiecināms tieši uz cilvēkiem, kas bijuši kontaktā ar inficētu personu. "Ja ģimenē ir kontaktpersona, piemēram, ir bērns, kurš izglītības iestādē kontaktējies ar citu inficēto, tad, protams, vecākiem mājas karantīna nav jāievēro - tikai pēc kontakta ar inficētu cilvēku," skaidroja Feldmane.

Kontaktpersona Covid-19 gadījumā ir persona, kurai ir bijis viens vai vairāki no šādiem augsta inficēšanās riska kontaktiem - tiešs kontakts ar Covid-19 inficētu personu divu metru attālumā ilgāk par 15 minūtēm 24 stundu laikā (tostarp atkārtoti kontakti, kas summāri ilgst vairāk par 15 minūtēm), fizisks kontakts ar Covid-19 inficētu personu (piemēram, rokasspiediens), tieša saskare ar Covid-19 inficētas personas izdalījumiem (piemēram, personai klepojot), atrašanās slēgtā vidē (piemēram, mājsaimniecībā, klasē, sanāksmju zāle vai slimnīcas uzgaidāmā telpa) vai braukšana kopā ar Covid-19 inficētu personu ilgāk par 15 minūtēm vienā transportlīdzeklī.