Desantēšanās no lidmašīnas "C-17" notiks starptautisko mācību "Swift Response 22" laikā. Desantēšanos un tai sekojošās mācību taktiskās operācijas Ādažu poligonā veiks karavīri no ASV Bruņoto spēku 82.gaisa desanta divīzijas un 173.gaisa desanta brigādes.

Kā uzsver NBS, šis pārlidojums ar būtiska skaita karavīru desantēšanu Ādažu poligonā demonstrēs augstu koordinācijas un operacionālās integrācijas līmeni starp ASV desanta vienībām, Latvijas un citu sabiedroto valstu bruņoto spēku vienībām kopīgu operāciju īstenošanā.

Mācību "Swift Response 22" laikā gan Latvijā, gan citās Eiropas valstīs ASV Bruņotie spēki praktiski trenēs un pilnveidos spējas ļoti īsā laikā nodrošināt lielu desanta vienību pārdislocēšanu un atbalsta sniegšanu sabiedroto valstu aizsardzības un drošības operācijām.

Jau ziņots, ka no 18.aprīļa līdz 27.maijam Latvijā norisinās militāro mācību cikla "Namejs 2022" pavasara posms ar vairākām tajā apvienotām starptautiskām mācībām: "Defender Europe", "Knight Legion", "Swift Response", "Summer Shield" un Igaunijas Aizsardzības spēku lielākajām militārajām mācībām "Hedgehog".