Vārds «vitamīns» cēlies no latīņu vārda «vita» («dzīve»), un tas nav pārspīlējums. Tieši pateicoties vitamīniem, mēs varam modri soļot pa dzīvi, nevis gulēt mājās gultā, nīkuļojot no slimībām.

Vitamīnu karalis

Visi vitamīni mūsu organisma dzīvības procesiem ir nepieciešami. Tomēr, ja šajā «vitamīnu karaļvalstī» tiktu izvēlēts karalis, kroni, iespējams, saņemtu vitamīns C. Tādēļ ka bez tā – nekur! Šim vitamīnam ir galvenā loma mūsu imūnās sistēmas stiprināšanā. Kad toksīni iekļūst organismā, baltās asins šūnas sāk izdalīt vielas, kas iznīcina nevēlamos «viesus». Bet šis mehānisms tiek aktivizēts tikai tad, kad organismā ir pietiekami daudz vitamīna C.
«Vitamīnu karalis» piedalās kolagēna – «cementa maisījuma» – veidošanā mūsu organismā, jo tieši kolagēns piestiprina citu pie citas organisma šūnas (ieskaitot tās, kas veido muskuļus, cīpslas un saites), dara izturīgus mūsu zobus un kaulus.

C vitamīns – veselība ar ķiršu garšu

Domājat, ka tās ir visas vitamīna C labās īpašības? Tā nav! Tas palīdz mums palikt veseliem, neitralizējot brīvos radikāļus – toksiskas molekulas, ko izstrādā organisms, kad mēs esam pakļauti saules stariem, ozonam, tabakai utt. Ja pietiekamā daudzumā nav vitamīna C, brīvie radikāļi spēj pilnībā iznīcināt mūsu organismu. Turklāt vitamīns C stiprina limfmezglus, piedalās folijskābes bioķīmiskajās pārvērtībās. Tas palīdz mazināt alerģiskus simptomus. Vitamīns C ir efektīvs cīņā ar daudzām slimībām – no vienkāršas saaukstēšanās līdz tādām biedējošām diagnozēm kā tuberkuloze vai astma... Un tas ne pavisam nav viss mūsu veselībai sniegto «vitamīnu ķēniņa» pakalpojumu saraksts.

Pētera Pirmā noslēpums

Viena problēma – mūsu organisms nespēj patstāvīgi izstrādāt vitamīnu C. Tātad, ja mēs gribam būt veseli, ir svarīgi iekļaut savā uzturā iespējami vairāk produktus, kas satur C vitamīnu. Par to zināja jau XVI gadsimtā, kad tika noteikts, ka C vitamīna avots ir svaigi augļi un dārzeņi, īpaši citrusaugļi.
Tā nav nejaušība, ka Pēteris Pirmais, radot Krievijas floti 1703. gadā, ieviesa jūrniekiem «holandiešu diētu», kuras sastāvā bija citroni un apelsīni. Krievijas cars nevarēja iedomāties, ka kaut kur aiz trejdeviņām jūrām ir bagāts vitamīna C avots – acerola.

Absolūtais rekordists

Acerola – absolūtais čempions pasaulē ar vislielāko C vitamīna saturu augļos. Šis brīnumķirsis aug Centrālajā un Dienvidamerikā, zied balti rozā ziediem, kas pēc tam pārvēršas spilgti sarkanos augļos. Katra acerolas oga – īsta C vitamīna ražošanas mini rūpnīca. Acerolā ir ne tikai daudz C vitamīna – tā tur ir ārkārtīgi daudz! 30–40 reizes vairāk nekā citronos un apelsīnos!

Spriediet paši: vidējais C vitamīna līmenis apelsīnos (100 gramos) – 49 mg, citronos – 57 mg, bet acerolā – 1678 mg! Kopā ar C vitamīnu, acerola satur vitamīnu A, B1, B2, magniju, pantetonskābi, nikotīnskābi, kāliju, niacīnu, kalciju, magniju un citus. Ko tur vēl teikt – patiesi maģiska oga! Tikai braukt pēc tās uz Ameriku tālu...

Jautājiet Latvijas aptiekās!

Neuztraucieties: lidot pāri okeānam pēc brīnumķiršiem jums nenāksies! Tāpēc, ka Latvijas aptiekās jūs varat iegādāties bioloģiski aktīvu kompleksu Acerola Sweet. Tas ir izgatavots no acerolas augļiem – vitamīna C dabīgā avota, un tā efekts pārsniedz visas cerības.
Acerola Sweet paaugstina imunitāti, reģenerē ādu, paaugstina garīgo aktivitāti, uzlabo vielmaiņu.
Lietojot Acerola Sweet regulāri, jūs vienmēr būsiet moži un veseli. Šis bioloģiski aktīvais komplekss visīsākajā laikā savedīs jūsu organismu «kaujas gatavībā» – palīdzēs izturēt jebkuras pārslodzes, pārvarēt gadalaiku maiņu, pasargās no saaukstēšanās slimībām, dāvās enerģijas lādiņu... Starp citu, vitamīnu garša ir ļoti patīkama... Varbūt tieši tādai arī jābūt veselības garšai?


Svarīgi!

Bioloģiski aktīvais komplekss Acerola Sweet izgatavots no dabiskiem komponentiem – bez glutēna, bez rauga, bez laktozes. Visas tā sastāvdaļas – kvalitatīvas, dabiskas un laika pārbaudītas.