JV varētu atbalstīt Indriksones apstiprināšanu ekonomikas ministres amatā, aģentūrai LETA prognozēja JV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis. Politiķis skaidroja, ka tā ir Nacionālās apvienības (NA) izšķiršanās, kuru cilvēku virzīt ekonomikas ministra amatam, un, ņemot vērā deputātes darbu EM parlamentārās sekretāres amatā, viņas izvirzīšana ir racionāla NA izvēle.

JV frakcijas vadītājs norādīja, ka Saeimā kolēģiem bijusi iespēja iepazīt Indriksones kā deputātes darbu. Pieredze EM parlamentārās sekretāres amatā ļaus viņai ātri pārņemt "vadības grožus" ministrijā, atzīmēja Latkovskis.

AP Saeimas deputāte Inese Voika norādīja, ka AP vēl nav lēmusi par pretendenti, taču personiski politiķe ļoti augstu vērtē Indriksoni, ar kuru strādāts kopā Baltijas asamblejā. AP valde respektē NA tiesības virzīt kandidātu uz ekonomikas ministra amatu, un tālāk sekos pretendentes vērtēšana un apstiprināšana, pauda Voika.

Viņa tic, ka Indriksone būs laba ekonomikas ministre, kā arī pozitīvi novērtē to, ka līdz ar Indriksones nonākšanu ministres amatā valdībā būs labāka situācija ar dzimumu līdzsvaru, ar ko Ministru kabinetā ir sliktāk nekā Saeimā.

"Saskaņas" deputāts Jānis Urbanovičs atzina Indriksones kompetenci un spējas EM parlamentārās sekretāres amatā, tomēr viņš norādīja, ka "Saskaņa" kā opozīcijas partija nevar atbalstīt koalīciju vai kādu tās ministrus. "Atbalstīt nozīmētu uzņemties atbildību. Šī valdība ir strādājusi tā, ka uzņemties atbildību par viņu darbību - ne līdzšinējo, nedz prognozējamo - mēs nekādi nevaram," piebilda politiķis.

Cits opozīcijas deputāts Jānis Dūklavs (ZZS) ekonomikas ministra nomaiņu īsi pirms vēlēšanām vērtēja kā ļoti bezatbildīgu soli, taču konkrēti par Indriksones kandidatūru vērtējumu sniegt nevēlējās.

Kā ziņots, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir gatavs virzīt Ilzi Indriksoni ekonomikas ministres amatā apstiprināšanai Saeimā, aģentūru LETA informēja premjera birojā.

Kariņš un Indriksone ceturtdien tikušies, lai pārrunātu svarīgākos darbus nozarē un galvenās prioritātes EM.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā valdošajā koalīcijā ietilpstošā NA pieprasīja nu jau bijušās iekšlietu ministres Marijas Golubevas (AP) demisiju saistībā ar policijas darbu Uzvaras parkā nedēļas sākumā. NA draudēja, ka gadījumā, ja Golubeva paliks amatā, NA ministri pametīs valdību.

Golubeva šonedēļ paziņoja, ka ir zaudējusi premjera uzticību, tāpēc pati atkāpjas no amata. Savukārt Ministru prezidents Kariņš NA veiktā "šantāžas mēģinājuma" dēļ pieprasīja amatu atstāt arī ekonomikas ministram Jānim Vitenbergam.